Kráska ze seriálu Cesty domů zažívala v lednu letošního roku peklo. V hereččině rodině se objevila koronavirová nákaza, která se nevyhnula ani její malé dceři Babetce. „Myslela jsem, že děti to přežijou a že jsou jenom bezpříznakoví přenašeči. To si teď už nemyslím,“ uvedla Henrieta v Událostech na ČT.

Babetka prodělala koronavirus s lehkými příznaky. Po šesti týdnech od vyléčení ale Hornáčková naměřila dceři horečku přes 39 °C. Tehdy si vzpomněla na příspěvek na sociálních sítích o postcovidovém syndromu u dětí. „To určitě nebude ono,“ domnívala se blondýnka a přikládala dceřin stav nějaké viróze, byť ji možnost děsivého syndromu neopouštěla.

VIDEO: Hornáčková tajila těhotenství: V životě se nedějí jen plánované věci...

Video
Video se připravuje ...

Hornáčková tajila těhotenství: V životě se nedějí jen plánované věci... Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Po dvou dnech neúspěšného srážení horeček a prvních příznacích PIMS vzala dceru do nemocnice, kde se po sérii vyšetření potvrdily její obavy. Podle lékařů přišly včas. Léčba byla zahájena okamžitě, přesto její dceři hrozilo selhání orgánů. „Horečka vystoupala na 41,1 a dcera byla celá fialová,“ bojovala se slzami Henrieta.

Stav malé Babetky se po hospitalizaci začal zlepšovat. Po týdnu ji propustili domů. Hornáčková neskrývala své naděje, že vzhledem k včasné diagnóze PIMS funkčnost dceřina srdce neovlivní. „Samozřejmě se ho trochu dotkl,“ povzdechla si hvězda z Jak básníci čekají na zázrak. I proto bude muset dívka pravidelně docházet na kontroly. U pacientů s prodělaným postcovidovým syndromem se imunita a zejména srdeční činnost sledují minimálně pět let.

VIDEO: Henrieta Hornáčková: Z éterické blondýnky zrzkou! Líbí se víc?

Video
Video se připravuje ...

Henrieta Hornáčková: Z éterické blondýnky zrzkou! Líbí se víc? Blesk TV

Fotogalerie
39 fotografií