Režisérka se při přípravě snímku Vánoční příběh podílela velkou měrou i na scénáři, pomocníky měla ale v Rudolfu Merknerovi a Marku Matouškovi. Každopádně už od začátku, kdy začala psát postavu slavné herečky, myslela na Jiřinu Bohdalovou (89).

Postupně se jí začali v hlavě rýsovat i další členové obsazení. „Další dvě postavy, které zprvu nedobrovolně tráví Štědrý den spolu, jsem napsala pro Jiřího Lábuse a Oldu Kaisera, další zase pro Jitku Sedláčkovou nebo Mášu Málkovou. Už delší dobu jsem si velmi přála pracovat s Jardou Pleslem, což se nyní podařilo. A jsem za to moc ráda. Stejně jako za spolupráci s Janou Plodkovou a Hynkem Čermákem, kteří hrají manželský pár, nebo s Aničkou Fialovou, Sarou Sandevou, Vláďou Polívkou, Honzou Nedbalem, Pavlou Beretovou, Vaškem Neužilem a dalšími herci. S některými z nich jsem natáčela poprvé, ale setkání a práce se všemi herci byla skvělá,“ uvedla v rozhovoru pro Aha! Pavlásková.

Ta nic nepodcenila a hvězdy, které obsadila, samozřejmě v současné těžké situaci kolem koronaviru ochránila. „My jsme samozřejmě s natáčením čekali, až bude Jiřinka naočkovaná. Měli jsme také všemožná bezpečnostní opatření, prováděli jsme u všech ve štábu i herců pravidelná testování a respirátory či kvalitní roušky byly samozřejmostí. Jiřinka je ve fantastické kondici, smekám před ní,“ objasnila, jak vše probíhalo.

VIDEO: Pavlásková natáčí originální komedii Vánoční příběh s hvězdným obsazením: S Bohdalovou, Čermákem a dalšími!

Video
Video se připravuje ...

Pavlásková natáčí originální komedii Vánoční příběh s hvězdným obsazením: S Bohdalovou, Čermákem a dalšími! CinemArt

Natáčení tak zřejmě neprobíhá zrovna hladce, Irena si s tím však podle všeho hlavu neláme a bere situaci takovou, jaká je. Začalo se točit již v závěru minulého roku... „Už v prosinci. A pokračovali jsme hned v novém roce. Pak jsme byli vynuceni udělat několik pauz, protože jsme čekali. A právě i teď čekáme na naočkování některých herců,“ vysvětlovala režisérka snímku a potvrdila, že se jedná právě o duo Jiří Lábus (71) a Oldřich Kaiser (65).

Pro ně měl být ostatně Vánoční příběh jakýmsi společným comebackem. „Oni sami říkají, že v komediální poloze už spolu ve filmu nehráli hodně dlouho.“ dodala pro Aha! Pavlásková. Diváci si tak na návrat humorné dvojice z komediálního pořadu Možná přijde i kouzelník budou muset ještě nějakou tu dobu počkat.

VIDEO: Jiří Lábus: Trojce s Kaiserem a Dášou se nebráním!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Lábus: Trojce s Kaiserem a Dášou se nebráním! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií