„To, že nemůžu hrát, mě trochu trýzní. Jsem exhibicionista, rád se předvádím před lidmi a chybí mi strašně naši fanoušci,“ přiznal Blesku Matěj Ruppert otevřeně. Kromě vystupování si frontman kapely Monkey Bussines stýská i po jejích členech. „Chybí mi být s kapelou, protože v ní mám fantastické kamarády a báječné lidi, se kterými jsem hrozně rád. Je to moje druhá rodina,“ pěje na své kolegy ze skupiny chválu Matěj.

Jelikož se mu momentálně nedostává milované práce, není muzikantovi s typickou mezerou mezi předními zuby po psychické stránce nijak zvlášť dobře. „Přichází to ve vlnách. Člověk je týden v pohodě. Řeší se banální věci jako to, že děti už zase chodí do školky. S manželkou jsme se společně začali koukat na seriál Suits (Kravaťáci). Pak se ale člověk zastaví a všechno si uvědomí a dolehne na mě tíha nejen toho, že nemůžeme hrát, ale i tíha toho, co prožívají naši spoluobčané,“ přemítá empaticky založený hudebník, který se bojí toho, že navíc může přijít ještě hlubší ekonomická krize.

VIDEO: Matěj Ruppert: Karel Svoboda mi dal dárek za statisíce!

Video
Video se připravuje ...

Matěj Ruppert: Karel Svoboda mi dal dárek za statisíce! Veronika Kuželková, Lukáš Červený

   

Když ho to táhne směrem k depresivním stavům, Matěj Ruppert se z nich potřebuje vypovídat. Naštěstí má s kým, a tak ještě nemusel vyhledat odbornou pomoc. „Jelikož jsem extrovert, mluvím o tom. Většinou si zavolám s Romanem Holým. Myslím, že on to má stejně. Už jsme tak synchronizovaní, že si občas zavoláme a jen si potvrdíme, že to cítíme podobně,“ svěřil Matěj Blesku propojení se svým nejlepším kamarádem a kolegou z kapely. A že jim to funguje i po pracovní stránce, si oba muzikanti ověřili při natáčení aktuální desky. Videoklip k písničce Do It! si Matěj Ruppert dokonce sám a poprvé v životě zrežíroval. A úkol to nebyl úplně nejlehčí. Nejen že je klip velmi akční, režisérskou autoritu si musel Matěj Ruppert získat u herce tak ostříleného, jakým je Jiří Langmajer (54).

VIDEO: Zrušené koncerty si vybraly svou daň: Matěj Ruppert z Monkey Business řeší korona splín

Video
Video se připravuje ...

Zrušené koncerty si vybraly svou daň: Matěj Ruppert z Monkey Business řeší korona splín Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií