„V zasažené oblasti máme spoustu kamarádů, přátel, příbuzných. Neumíme vyrobit respirátory, ani vyléčit nemocné, tak alespoň zahrajeme a zazpíváme,“ říká zpěvák Tomáš Polák. Koncert pro uzavřenou oblast se uskuteční v neděli 29. března od 17 hodin. Živě ho bude přenášet internetová televize Mall.tv v rámci série koncertů, divadelních představení a dalších kulturních akcí nazvané #kulturažije. Živé vystoupení odvysílá také Rádio Haná.

„Koncertem chceme vzkázat našim kamarádům v uzavřené oblasti, že v tom nejsou sami, že na ně myslíme a že to všechno vnímáme. Doufáme, že budou zpívat pořádně nahlas a my je uslyšíme až u nás doma v Šumperku,“ doplňuje frontman „Radečků“.

Vzkazy a pozdravy mohou lidé posílat do uzavřené oblasti už nyní, a to na mail vzkazy@o5.cz, v průběhu živého vysílání na www.mall.tv pak také prostřednictvím chatu. Během koncertu i po něm mohou také vyjádřit finanční podporu všem, kteří jsou nuceni žít dočasně v izolaci, a na dárcovské platformě www.donio.cz/O5aRadecek jim poslat libovolnou částku. Výtěžek sbírky bude v plné výši věnován Centru sociálních služeb Uničov a Charitě Litovel.

Fotogalerie
3 fotografie