Protože je bývalá soutěžící reality show Vem si mě! samozvaná fashion designérka a majitelka módní společnosti, nebude roušky vyrábět z bavlněných triček nebo ručníků, jako to dělá prostý lid. Pod jehlu rovnou hodila hedvábí té nejvyšší jakosti.

„Drazí přátelé, vzhledem k tristní situaci ve světě a nedostatku roušek u nás jsem rozhodla je začít vyrábět. Je to prevence. Jsou ze 100%, silné hedvábí, tudíž bezpečnější a dál použitelné i po vyprání než papírové,“ píše na svém facebookovém profilu. Kautmanová myslí na dámy i pány a nabízí pět barevných variant: pudrově růžovou, smaragdovou, vanilkovou, fialkovou a bílou kávu. Co za své výrobky chce? Zklameme vás, nejsou zadarmo. A ani za předkoronavirovou cenu. Balení deseti roušek seženete za 2 000 Kč.

„Nechci zneužívat situace, ale alespoň si nebudeme stěžovat,“ vysvětluje poněkud neohrabaně. „Až tohle všechno přejde, tak je můžete použít třeba na karneval...Ale tak či tak dobré je mít v zásobě.“ Jak se dalo čekat, v komentářích se spustila kritika, ne tak silná jako u nestydaté Slovákové, ale i Barbaru uživatelé označují za hyenu, která si chce nahrabat.

Kautmanová si z toho nic nedělá a každému haterovi, který jí připomene, že ostatní šijí roušky bez nároku na honorář, opakuje, ať si nastuduje cenu hedvábí a také poštovného. Svůj nový výdělek rovněž brání tím, že kvůli nastalé situaci nemá žádný jiný příjem.

Fotogalerie
18 fotografií