Má o manžela velký strach. A není se co divit. Na plicní embolii umírá až 30 procent pacientů. Začalo to celkem nevinně. „Milan najednou nemohl doma vyjít schody do patra, hodně se zadýchával. Pak už i vykašlával krev,“ popsala kritickou situaci Dana Drobná.

Naštěstí přiměla muže, aby zašel k lékařce. Ta okamžitě poznala nebezpečí. Poslala Milana do nemocnice. Měl trombózu v noze a embolii pravé plíce. „Lékaři nevyloučili spojitost se salmonelozou, kterou si Milan přivezl na konci ledna z Thajska,“ prozradila ještě Dana.

Zpěvák se před měsícem taky léčil v Nemocnici na Bulovce, ale podepsal revers a odešel předčasně domů. Lékaři mu přitom radili, aby ještě zůstal na kapačkách kvůli dehydrataci, kterou mu vleklý průjem způsobil. Nyní se mu to nejspíše vymstilo. Nejhorší je, že na plicní embolii zemřela Milanovi předčasně jeho maminka. Byl tehdy sotva plnoletý. O to víc by se měl mít zpěvák na pozoru a nehazardovat se životem.

Co je embolie?

Plicní embolie je život ohrožující onemocnění cévního systému, při němž dochází ke snížení průtoku krve plicním řečištěm. Mezi hlavní projevy patří náhlá dušnost, bolest na hrudi, kašel, a někdy dokonce i vykašlávání krve. Je nutné okamžitě přivolat lékařskou pomoc.

Musel přesunout koncert

Koncert Milana Drobného s kapelou Nadrobno v sále Českého rozhlasu České Budějovice se kvůli nemoci odkládá. O náhradním termínu budeme informovat, stojí na webu rozhlasu České Budějovice.

VIDEO: Milan Drobný: Na narozeniny se netěším! Nechci hlídat roky!

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný: Na narozeniny se netěším! Nechci hlídat roky! Hana Hoschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií