Zpěvačka loni v říjnu podstoupila zákrok a od té doby ji stále zlobí zdraví a je pomalu víc v nemocnici než doma. Několikrát ležela ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí na oddělení nefrologie, které se zabývá diagnostikou a léčbou onemocnění ledvin. Operace ledvin byla sice úspěšná, avšak nastaly problémy s infekcí. Eva nemohla chodit, ani sedět.

Nyní tak putovala k boromejkám, kde se doléčuje. Pilarová to tam dobře zná, protože tu často vystupovala, aby místní pacienty přivedla na jiné myšlenky. Také sem s manželem Janem Kolomazníkem (67) chodili za svými známými.

„Navštěvovali jsme zde manželku Eduarda Hrubeše Blanku, která byla po mrtvici upoutaná na lůžko. A taky Kamilu Moučkovou, když rehabilitovala s kyčlí po operaci,“ připomněl manžel zpěvačky. Při té příležitosti se seznámili s místním personálem, řádovými sestrami.

Proto se zde Eva cítí téměř stejně dobře jako doma. Autem to ostatně odtud má do břevnovského bytu necelých sedm kilometrů, časově něco okolo deseti minut. Navíc manžel s ní tráví pomalu celé dny a snaží se ji pobavit a povzbudit.

Moučková, Šulcová i Havel

Předloni se na stejném místě po operaci kyčle zotavovala též legendární hlasatelka Kamila Moučková (91). Přijela na vozíčku, ale odcházela s hůlčičkou. „Rehabilitovali se mnou pravidelně. Sice mě noha pobolívá, ale na to si už musím nejspíš zvyknout,“ přiznala Blesku hlasatelka, která si pochvalovala, jak ji za pár týdnů postavili na nohy. V Řepích se dávala do kupy také herečka Jana Šulcová (73), kterou sužovaly bolesti zad.

Sestry boromejky ostatně pečovaly také o prezidenta Václava Havla (†75) na chalupě na Hrádečku, a to až do jeho posledních chvil. Starají se nejen o nemocné a seniory, ale pomáhají také třeba drogově závislým a mají vlastní nemocnice i hospice. V Domově sv. Karla Boromejského v Řepích je rovněž ženské oddělení ruzyňské věznice. Sestry shánějí pro odsouzené práci.

VIDEO: Pilarová: Proč mi každý připomíná věk? Mně je to fuk!

Video
Video se připravuje ...

Pilarová: Proč mi každý připomíná věk? Mně je to fuk! Hana Höschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií