Zpěvačka hledala spásu na oddělení, které se zabývá diagnostikou a léčbou onemocnění ledvin. „Musela jsem na kapačky,“ prozradila Blesku Pilarová„Teď byla Eva zřejmě po lécích na ledviny dehydrovaná,“ dodal na vysvětlenou její manžel Jan Kolomazník (67).

Od čtvrtka má ženu, za níž obětavě tři dny chodil do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, naštěstí opět doma. Ve stejném zařízení se léčil Evin vrstevník a souputník Karel Gott (†80) s rakovinou mízních uzlin a pak akutní leukemií.

A to není jediné spojení nemocné zpěvačky se zesnulým Slavíkem. Jen šest dní poté, co mluvila nad jeho rakví ve svatovítské katedrále, podstoupila operaci ledviny. „Měla jsem problém – jak mě na přelomu osmdesátých a devadesátých let ozařovali, tak se tam něco zvrtlo a postupem času se to zhoršilo,“ vysvětlovala tehdy.

Ruší koncerty

Je ale jasné, že Eva mikrofon do ruky jen tak nevezme. Nebo aspoň zatím. Musela se už omluvit z některých letošních vystoupení včetně koncertu Adama Plachetky (34), na který se moc těšila. „Četl jsem, že i z Česko-Slovenského plesu, ale to mě organizátor naštval. Už loni bylo naprosto jasné, že tam Eva zpívat nebude,“ hněval se Kolomazník. Jeho Pilarka má zkrátka nějaké smolné období, a oba se tak musí obrnit velkou trpělivostí.

Už 17 měsíců Pilarová bojuje se zdravotními problémy. Začalo to v roce 2018 zlomeným ramenem a stehenní kostí. A když se začalo blýskat na lepší časy, podrobila se loni v říjnu zpěvačka plánovanému zákroku na ledvině a dostala stent. Jenže začala mít problémy s lymfou. Lékaři jí zakázali cestovat a musí vlastně převážně ležet.

VIDEO: Pilarová: Proč mi každý připomíná věk? Mně je to fuk!

Video
Video se připravuje ...

Pilarová: Proč mi každý připomíná věk? Mně je to fuk! Hana Höschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií