Videokavárna v pražské Malostranské besedě byla ve středu večer zaplněná do posledního místa. „Táňa má vyprodáno,“ započal vzpomínkový večer na herečku a bývalou kandidátku na prezidentku její dlouholetý kamarád Kačer. Na začátku zahrálo Stamicovo kvarteto. „Táňa je měla moc ráda a oni měli rádi ji,“ vysvětlil volbu herec a režisér.

S úsměvem

Poté se promítal černobílý film Hotel pro cizince, který v roce 1966 natočil podle vlastního scénáře Antonín Máša (†65). Do hlavních rolích obsadil Petra Čepka (†54) a tehdy osmnáctiletou Táňu. „Film bohužel nebyl moc úspěšný, ale hrají v něm všichni, kteří ji znali, a vy znáte je,“ usmíval se Kačer dojatě vedle fotografie zesnulé herečky ozdobené dvěma bílými růžemi.

Tragikomický příběh básníka, který v hotelu hledá lásku, ale najde smrt, vyvolal nejeden úsměv na obličejích přítomných umělců. V publiku byla např. Kačerova manželka a herečka Nina Divíšková (83), zpěvačka Marcela Březinová (59), baletní mistr Vlastimil Harapes (73) či písničkář Jan Vodňanský (78), s nímž herečka zpívala píseň Pověz, miláčku v představení S úsměvem idiota. Přestože většina z přítomných už absolvovala poslední rozloučení, jež se konalo 8. ledna ve strašnickém krematoriu, toto intimní setkání si nenechali ujít.

VIDEO: Vlastimil Harapes: Co se mu nelíbilo na zesnulé Táně Fischerové (†72)?

Video
Video se připravuje ...

Vlastimil Harapes: Co se mu nelíbilo na zesnulé Táně Fischerové (†72)? Aleš Brunclík

Fotogalerie
125 fotografií