Kámen úrazu byl v tom, že spolu neměli podepsanou žádnou smlouvu. Soud smetl žalobu majitele stavební firmy ze stolu, protože nepředložil důkazy o nároku na zaplacení ceny díla.

„Nebylo prokázáno uzavření smlouvy o dílo ani její obsah. Soud tedy nemohl žalobci vyhovět,“ odůvodnila svůj verdikt samosoudkyně Alena Chaloupková. „Ústní dohoda je přece taky dohoda. Nechápu, proč ji soud neuznal!“ namítal Bauer.

„Byli jsme velcí přátelé, nepředpokládal jsem, že musíme dělat dohody na papír,“ prohlásil Bauer a proti nepravomocnému rozsudku se na místě odvolal. Sám Stránský se ke kauze nevyjádřil. „Nikdy nedošlo k řádnému ukončení a předání díla. Nárok žalobce je tak předčasný,“ prohlásil před soudem jeho právní zástupce Daniel Kapitán.

Na opravě bytu se oba muži dohodli před třemi lety, firma po roce prací předala s klíčky k opravenému bytu herci i fakturu na 216 tisíc. Z té ale Bauer viděl jen 60 tisíc, další peníze herec vyplatit odmítl, měl výhrady ke kvalitě práce i jejímu rozsahu a účtování. „Pořád chodil, že by potřeboval udělat ještě tohle a támhleto, a já ve všem vyšel vstříc. To určilo konečnou cenu,“ objasnil Bauer pro Novinky.cz

VIDEO: Martin Stránský se proměnil v Jamese Bonda

Video
Video se připravuje ...

Martin Stránský se proměnil v Jamese Bonda Sandra Apostolidisová, Martin Hurda

Fotogalerie
34 fotografií