Dcera Dády Patrasové (63) a Felixe Slováčka (76) se momentálně léčí s rakovinou prsu a kvůli možnému vypadávání vlasů svou hlavu raději dopředu celou oholila. Sama si občas dopřává změnu image v podobě různých paruk. Ne každý si ale bohužel může takovou náhražku dovolit, a tak se její kamarádka, představitelka seriálové Františky Hrzánové, rozhodla své vlasy darovat na paruku pro onkologicky nemocné děti.

Na ježka to nepůjde

Mladá herečka dorazila do kadeřnického salonu a usmívala se na všechny strany, v očích však bylo vidět drobnou nervozitu. Všechny přítomné však překvapila, když na otázku, jak moc to ostříháme, sebejistě prohlásila: „Co nejkratší, ať to může co nejvíce pomoci.“ V oblíbeném seriálu je její vzhled chráněn smlouvou, takže na ježka to nešlo.

Dojatá Anička

Ještě těsně před prvním střihem nahrála pro Aničku krátké video, ve kterém vysvětlila, co ji k tomuto rozhodnutí vedlo. „Viktorka mě moc překvapila a potěšila současně. Když mi poslala video se vzkazem, dojala mě. Měla hezký nápad, děkuju jí za něj. Třeba jím inspiruje i další dárce,“ reagovala dojatá Slováčková. A v to přesně doufá i mladá Viktorka. „Doporučuji do toho jít, je to krásný pocit. Pomůžete sobě i někomu druhému,“ řekla a spokojeně prohrabávala své nově střižené mikádo.

Vlásky pro nemocné děti

Paruka z Viktorčiných vlasů bude hotová zhruba za dva měsíce a čtenáři deníku Aha! u jejího předání nebudou chybět. Nadační fond Daruj vlasy před Vánoci předá třicet paruk pro malé pacienty na onkologickém oddělení nemocnice v Motole.

VIDEO: Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče?

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče? David Turek

Fotogalerie
33 fotografií