Před šesti a třemi lety si blondýna nahmatala v prsu bulky, ale tehdy se jednalo o nezhoubné nádory. Nyní však kontrola odhalila rakovinu! „Bohužel řada pacientek při sdělení diagnózy karcinomu prsu se zhroutí, nepřijímají rady lékaře, a dokonce se zcela odmítnou léčit,“ přiznala pořadu TV Nova Život ve hvězdách onkoložka Jana Prausová.

To naštěstí nebyl případ Aničky, která si sama oholila hlavu a nenechává nemoc, aby jí bránila v práci. „Samozřejmě to psychicky náročné je, člověk má furt z něčeho strach a hlavně nic moc neví,“ odtajnila ale v rozhovoru pro Život ve hvězdách, jak to snáší. „A ptát se, nebo si vyhledávat nějaké věci na internetu, je mnohdy kontraproduktivní, protože očekává už jen ty špatné scénáře,“ doplnila.

Nejhorší byly první chvíle po stanovení hrůzné diagnózy. „Ten první týden byl hrozný i v tom, že jsem věděla, že přijdu o vlasy a tady ty věci, což pro herečku a zpěvačku… to jako úplně nechci a řešit to i v Ordinaci, kde jsem dotočila cyklus,“ rozpovídala se o svých pocitech a prozradila, že vlastně ani nechce moc řešit, co ji v budoucnu čeká.

„Je to tak asi na půl roku léčby, říkali, a pak se uvidí, co dál. Já bych vlastně nerada říkala, že mě čeká tohle a támhleto, protože sama nevím, co mě čeká. Ta rakovina je prostě taková tichá, připadá mi jako takový tichý had, který se tak jakoby plíží a může v závěru sežrat víc věcí, než by měl,“ svěřila se dcera Dády Patrasové (63) a Felixe Slováčka (76).

Naštěstí má oporu nejen v kamarádech, ale i v rodině. Jak sama říká, bylo těžké, když jim měla o nemoci říct. Měla totiž dojem, že tím lidi zatěžuje a hází na ně ten problém. „Ale je lepší, když to nejbližší ví a můžou vám s tím pomoct,“ říká v pořadu Život ve hvězdách herečka, která původně nechtěla diagnózu sdělovat veřejnosti, ale nakonec šla s pravdou ven a nelituje toho.

„Nechci, aby mě někdo litoval. Na druhou stranu jsem o tom chtěla mluvit už jenom proto, že je málo žen pod 30, které tohle řeší, ale přibývá jich čím dál tím víc, jak jsem se v nemocnici dozvěděla,“ vysvětluje a apeluje na své vrstevnice: „Prohlížet se, prohlížet se, prohlížet se, chodit na kontroly a nekašlat na to. Dávat sám sobě tu lásku!“

VIDEO: Anička Slováčková: Dvě oslavy 24. narozenin, ale bez rodičů! 

Video
Video se připravuje ...

Dáda s Felixem kašlou na dceru? Anička Slováčková: Dvě oslavy 24. narozenin, ale bez rodičů! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
52 fotografií