Zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková má za sebou skutečně smolný rok plný životních pádů a karambolů v podobě rozvodu s manželem Tomášem Plekancem (37), nepříliš dobrovolného odchodu z Kanady, kde byla i se svými syny Matyášem (8) a Adamem (4) tak šťastná, a také zjištění, že její ex partner čeká dítě se svou současnou přítelkyní, tenistkou Lucií Šafářovou, kterou její synové oslovují „teto Šafi“. Realizovat se alespoň v herecké profesi jí také moc nevychází, za film The Perfect Kiss schytala dost ostrou kritiku a za svůj diblíkovský herecký výkon v podstatě i výsměch okolí.

Nepříliš zdařilou komedii, která je na ČSFD ohodnocena diváky na pouhých 10 %, teď může klidně pustit z hlavy. Krátkometrážní snímek Beyond Her Lens (Za objektivem) totiž slaví až nečekané úspěchy, s nimiž se šťastná Vondráčková pochlubila na sociální síti. „Náš film dobývá znovu Hollywood! Jsme nominováni na mezinárodní ocenění Hollywood International Golden Film Award v rámci festivalu USHIFF Golden Film Awards. Vyhlášení cen proběhne 13. prosince v kalifornském Buena Park. Držte nám palce, prosím!“ radovala se na instagramu zpěvačka, která má mimochodem právě v tento den svátek.

Není divu, že Hollywood, který si potrpí na jímavé příběhy, snímek s Vondráčkovou v hlavní roli zaujal. Je totiž inspirován životem a prací válečné fotografky Jany Andertové. Traumatizovaná hlavní hrdinka v podání oblíbené pěnice se vrací do Prahy po dlouhé době strávené v Iráku a nedokáže se s tím, co v nebezpečné zemi zažila, vypořádat. Především obraz iráckého chlapce Aliho jí stále nejde z hlavy… O tom, že jde o silný materiál, není pochyb. Lucčin otec, hudební skladatel Jiří Vondráček (63), dokonce na pražské premiéře filmu ve velkém sále kina Lucerna plakal.

Jinak zde ovšem nebylo příliš narváno, diváci obsadili jen pár míst. Chyběla i hlavní hvězda, jelikož tehdy řešila dost vážné rodinné problémy. „Snímek jsme natočili s Terezou Hirsch loni v srpnu, ale já teď do Česka nemůžu, protože jsem byla obviněna svým mužem a synům sebrali pasy, takže i kdybych chtěla, nemůžu přiletět,“ stýskala si tehdy pro primácký Top Star interpretka hitů Láska umí víc, Stanice svět nebo Vítr.

Že by české publikum jenom nedokázalo ocenit dílo německé režisérky Terezy Hirschové? Zabodovalo totiž i na losangelských filmových cenách, kde získalo hlavní cenu v kategorii nejlepší film. Ocenění se dočkala i samotná Lucie Vondráčková, a to v kategorii Inspirativní žena ve filmu...

VIDEO: Velký návrat? Vondráčková promluvila o životě po rozvodu s Plekancem!

Video
Video se připravuje ...

Velký návrat? Vondráčková promluvila o životě po rozvodu s Plekancem! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
76 fotografií