V pondělí 4. listopadu podle všeho z tohoto světa navždy odešel saxofonista, klávesák a zpěvák Jan Karez. O smutné události informovala na sociální síti Dasha, která s ním spolupracovala například v MOONDANCE ORCHESTRA, jenž hudebně doprovází i taneční večery populární soutěže StarDance.

„Myslím na našeho kamaráda, kolegu, skvělého muzikanta Honzu Kareze, který dnes odešel,“ napsala na facebooku zpěvačka v pondělí pozdě večer. „Je mi moc smutno po Tvém humoru, osobitosti, talentu. Bojoval jsi tak statečně, Honzíku!“ naznačila, že se zřejmě jednalo o nějakou chorobu. O jakou přesně, již neupřesnila.

„Odpočívej v pokoji a užívej si ten nebeský jam session, protože teď jsi na stopro ve vynikající společnosti, vždyť je dnes svátek Tvého dlouholetého kolegy Karla!“ vzkázala do nebe Karezovi a nezapomněla samozřejmě zmínit ani zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80). Ten boj s akutní leukemií prohrál 1. října. Právě v jeho doprovodném orchestru (Boom Band) Karez také působil.

„Děkuji za píseň, kterou jsi pro mě napsal, a ty další určitě natočím, to Ti slibuji!“ dodala ještě Dasha, celým jménem Dagmar Sobková, a připojila i odkaz na píseň s názvem Je mi fajn. 

Je ale jasné, že »fajn« teď asi zpěvačce ani pozůstalým opravdu není. Rodák z Děčína Karez doprovázel kromě Gotta i další hvězdy populární scény, například Lucii Bílou (53). V polovině 90. let začínal ve formaci PLAZMA, později hrál ve funkovém kvartetu The FIZZ a též měl vlastní trio zaměřené na soul, funky a pop music. Hrál také v několika muzikálech, naposledy asi ve Funny Girl ve Studiu DVA, předtím zase v Jesus Christ Superstar, kde se seznámil i se zpěvačkou Pavlou Kapitánovou (†37), s níž spolupracoval až do její smrti v roce 2007.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
63 fotografií