„Uvědomuju si, že Karel byl hrdina. A to v tom, že na sobě udělal eutanazii. Už se odmítl léčit. Zjistil, že už by byl dál všem na obtíž, a chtěl, aby si ho všichni, kdo ho měli rádi, rodina, pamatovali v co nejlepším světle,“ šokoval v rozhovoru pro Extra.cz Drobný s tím, že Gott se sám rozhodl zemřít.

„My to zažili i u skladatele a textaře Mirka Klempíře. Ten podstoupil drastická ozařování, ale život mu to prodloužilo asi o půl roku. To si podle mě Karel uvědomil, a proto se rozhodl, že dál nebude podstupovat léčbu. To je obrovské hrdinství,“ doplnil.

Zpěvák pak říká, že sám tuší, jaké to pro Mistra muselo být, jelikož jeho zeť je po pádu ze žebříku tři roky na vozíku. „Nemluví, nejí, dcera se o něj stará. Během vteřiny se jim úplně změnil život. Přitom to byl sportovec a takhle dopadl. Proto Karla chápu a má můj obdiv,“ vysvětluje Milan, kterého ale odchod Gotta velmi mrzí. „Ještě dnes jsem bolavej. Vůbec jsem nečekal, že mě jeho smrt takhle zasáhne,“ prozradil pro Extra.cz.

„Byl jsem teď v nemocnici, kde mi zjistili nepravidelný tlukot srdce a tak vysoký tlak, že si mě tam chtěli nechat. To se mnou Karlova smrt udělala,“ prozradil s tím, že smutnou zprávu mu v osudný den volal kapelník. Na Karla bude prý ještě dlouho vzpomínat, a vždy jen v pozitivním světle, přestože se v minulosti nepohodli.

Podle Drobného se ale stihli usmířit. „Šlo o setkání u něj doma, pak už jsme spolu nemluvili. Povídali jsme si už v době, když už opravdu nebyl dobrej. Myslím si, že to pozvání bral jako rozlučku se mnou,“ vyprávěl Milan a jejich spory zlehčoval. Při posledním setkání mu Gott sice neřekl, že je na tom špatně, on to ale poznal. „Vytušil jsem to z jeho chování. Říkal mi: ‚Tak ti podávám ruku, nevím, kdy si ji ještě třeba dáme.‘ To prozrazovalo všechno.“

S kamarádem se byl rozloučit i v sobotu 12. 10. na zádušní mši v chrámu sv. Víta, kam ho i přes neshody pozvala vdova Ivana Gottová (43). „Jsem rád, že zvítězil rozum,“ doplnil pro Extra.cz a přiznal také, co by jí rád vzkázal: „Že jí to velmi slušelo a že děkuji, že jsem dostal pozvání. Přišlo samo od sebe, bylo velice hezké, nebyla to hromadná pozvánka, bylo to unikátní.“

VIDEO: Drobný zveřejnil svůj dárek Gottovi k narozeninám! Složil mu píseň.

Video
Video se připravuje ...

Drobný zveřejnil svůj dárek Gottovi: A poslal mu mafiánský vzkaz! Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
195 fotografií