Fotka je 49 let stará a vznikla v Londýně. „Bylo to něco neskutečného. Beatles byli v té době úplně nejvíc. Bylo to jako setkat se s papežem populární hudby,“ vyprávěl zpěvák ve vzpomínce z právě vycházející publikace Karel Gott Navždy božský z edice Blesk extra speciál.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Z Lennona měl Slavík při schůzce ve studiu Apple Road, kde Beatles nahrávali, fantastický pocit. Yoko prý ale byla pořád zamračená. „V tváři se jí nehnula brva. Seděla v takovém přítmí a přísně se na nás dívala, snad abychom si neřekli něco, co ona nechce slyšet. A tak mě najednou napadlo – Johne, co kdybych vás přivezl do Prahy? Kolik byste za to chtěl?“ A Lennon ho prý zmrazil odpovědí: „Řekl mi – už vlastně ani nevíme, kolik máme. Nechceme peníze. Mám tolik peněz, že bych se nikdy nemohl dopočítat, protože během takového sčítání by mi mezitím každou minutu nabíhaly tantiémy z celého světa, a proto jsem se rozhodl, že do konce své kariéry budu už dělat jen dobročinnou činnost. Tak si, Karle, rozmysli, komu bych mohl u vás výtěžek z koncertu v Praze věnovat! Pochopitelně měl podmínku, aby se o tom média zmínila.“

Nadšený Karel se rozhodl hned po příletu do Prahy jednat a se svým manažerem Františkem Spurným (†74) se rozhodli, že výtěžek by měl jít na SOS dětské vesničky. „Tak jsme to navrhli na oddělení kultury Ústředního výboru KSČ. Se zlou jsme se ale potázali. Doslova nás hnali ze schodů dolů a volali – vy jste se zbláznili, už vidíme, jak by buržoazní tisk psal, že české chudé děti potřebují peníze od anglického popového zpěváka! Z koncertu tedy sešlo,“ uzavřel Gott. A tak se Lennon do Prahy už nikdy nedostal.

Chcete celý Speciál o Gottovi? Koupit ho můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice

VIDEO: Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií