Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrob Karla Gotta (†80): Kde bude Slavík pochován? Před lety se vyslovil!

/
  • Kde bude pohřben Karel Gott?
    6. října 2019 ● 14:05

    Během příprav na poslední rozloučení s Karlem Gottem (†80) vyvstala důležitá otázka: Kde budou uloženy ostatky legendárního zpěváka? Zcela jistě, než prohrál boj s akutní leukemií, vyslovil přání, o kterém ale vědí jen jeho nejbližší. Nedělní Blesk sepsal čtyři možná místa, kde by mohl Slavík navždy odpočívat. 

  • 1.

    Hřbitov, Újezd u Svatého Kříže, Plzeňský kraj


     Pravděpodobnost: 60%

     

    V této obci zpěvák vyrůstal, jezdil sem za babičkou a dědou. Na místním hřbitově jsou dokonce pohřbeni jeho rodiče Marie a Karel a dva roky je také v hrobce uložena urna Gottova bývalého řidiče a dlouholetého kamaráda Oldy Havránka (†78). „Jednou bych chtěl být pochovaný u rodičů,“ řekl před lety v soukromé debatě se svými spolupracovníky. Vyslovil Karel toto přání i v době, kdy byl velmi těžce nemocný? To ukáží příští dny.

    Hřbitov v Újezdu u Svatého Kříže. Tady odpočívají Gottovy rodiče Marie a Karel. A právě tady chtěl být zpěvák dříve pohřben. Bude tomu tak?
    Autor: Blesk

  • 2.

    Slavín vyšehradského hřbitova, Praha

     Pravděpodobnost: 50%

     

    Tahle možnost je druhou reálnou po Gottově dřívějším přání spočinout vedle rodičů. Byl by pochován mezi významné české osobnosti a hlavně nablízku svého velkého kamaráda a parťáka Waldemara Matušky (†76), který také bojoval s akutní leukemií. Pokud Karel vyslovil přání, že by rád odpočíval na Vyšehradě, může to být – pokud už on či jeho rodina v poslední době na tomto místě nezakoupili nějakou hrobku – problém. „Nejsem si vědom, že by na něm bylo volné místo,“ prohlásil před víkendem ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha.

    Vyšehradský Slavín. Tady odpočívá velký Gottův parťák Waldemar Matuška (†76)
    Autor: Blesk

  • 3.

    Hřbitov Malvazinky, Praha

     Pravděpodobnost: 15%

     

    Hřbitov se nachází zhruba kilometr od zpěvákovy vily na Bertramce, tedy 14 minut chůze. Pokud se Karel rozhodl být uložen právě tam, spočine vedle bývalého prezidenta Antonína Novotného (†70), fotbalisty Františka Veselého (†65) nebo herce Ference Futuristy (†55). Na hřbitově se nachází 8420 klasických a dalších 680 urnových hrobů. Vedle toho je v areálu ještě 12 kaplových hrobek.

    Hřbitov na Malvazinkách, nedaleko vily Gottových
    Autor: Blesk

  • 4.

    Zahrada vily na Bertramce, Praha


     Pravděpodobnost: 5%

     

    Variantou je, že si Gott přál být pohřben na zahradě rodinné vily na Bertramce, před kterou teď míří stovky jeho fanoušků, zapalují tam svíčky a pokládají květiny. V takovém případě by ale bylo více než jasné, že se z domu stane časem muzeum a vdova Ivana (43) se s dcerkami odstěhuje kvůli neustálému přívalu fanoušků jinam.

    Fanoušci Karla Gotta nosí na Bertramku svíčky, květiny a dárečky
    Autor: CNC_Pavel Machan

    VIDEO: Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice

    Video
    Video se připravuje ...

    Gottův kapelník Pavel Větrovec: Na poslední zkoušku přijel z nemocnice Petr Macek, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    54 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 69

staroslavny: Neverte co pisou. Nekdo to kontroluje a rika jim co psat.

(07. 10. 2019 03:52)

staroslavny: Neverte co pisou. Nekdo to kontroluje a rika jim co psat.

(07. 10. 2019 03:50)

Pohybovenadany: Kdo bude dělat sochu ? Ne ten ostravský plácal

(07. 10. 2019 03:26)

sleepless: Prosím vás, dajte tej Ivane pokoj, žili spolu 20 rokov, a žili krásne...až do konca... To sa predsa nedá vymazať ani zabudnúť! Ivana trpí s dcérkami, iba idiot si môže myslieť niečo iné...Stratiť takého skvelého ocka a takého vynikajúceho manžela je hrozná rana, a je jedno či by mal 30 rokov alebo 95....

(07. 10. 2019 02:11)

sleepless: Je to tak strašne smutné, čo sa stalo a vy tu vypisujete samé bludy a nehorázne urážky... Ach joo, tá povaha česká.......

(07. 10. 2019 02:06)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy