Málokdo asi neví, že Vendula Pizingerová je zakladatelkou a ředitelkou nadace Kapka naděje, jež pomáhá dětem, které onemocněly leukemií, tedy nemocí, na kterou zemřel i národem milovaný Karel Gott. Vendule totiž před lety na stejné onemocnění zemřela teprve čtyřletá dcera Klárka. Jak sama říká, osud její rodiny má s tím Mistrovým společného až moc.

„Spojení je jasný. Skončila jedna éra, i v rámci naší rodiny se kruh uzavřel. Jsme hodně spojení. Můj syn Jakub, Karlova Charlotta i vnuk Michala Davida jsou narozeni ve stejný den 28. května. To asi není úplně náhoda,“ řekla pro Super.cz Pizingerová. Navíc kromě Klárky zemřela na akutní leukemii právě i dcera Michala Davida (59).

Vendula proto vidí jasné spojení s Karlem, díky kterému podvědomě osudnou noc, kdy Slavík skonal, vytušila tragickou událost. „V noci jsem se vzbudila ve 2:22 a řekla jsem si, že se něco stalo. Byla jsem si jistá. Nevěděla jsem co. Ráno přišla ta zpráva,“ svěřila se vdova po hudebním skladateli Karlu Svobodovi (†68) s takřka spirituálním zážitkem, kdy dostala znamení o Gottově smrti, aniž by tušila, jak fatální tenhle skrytý signál bude.

Vendula Pizingerová s Karlem Gottem naposledy mluvila v den jeho 80. narozenin, tedy 14. července. A už tehdy nabyla pocitu, aniž by kdokoliv tušil, že zpěvák trpí akutní leukemií, že Gott bohužel na světě nejspíš už dlouho nebude. „Děkoval mi, bavili jsme se o spoustě věcí i s jeho ženou. Byla v té době řada pořadů ke Karlovým narozeninám, kam jsem byla pozvána. Za to mi děkoval. Sám už věděl, myslím, že tady to působení nebude mít dlouhého trvání, a bilancoval. Řekl mi, že člověk si má ten život užít,“ popsala Vendula poslední zážitek i smutnou předtuchu v souvislosti s jejich posledním setkáním. VIDEO: Zjihlý Jiří Adamec: Nejkrásnější okamžik s Gottem? Když se válel u mě na koberci...
Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Zjihlý Jiří Adamec: Nejkrásnější okamžik s Gottem? Když se válel u mě na koberci... Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
36 fotografií