Že se Martě Kubišové nechodí dobře, bylo vidět, když se v kině Lucerna snažila vyjít schody. Naštěstí jí z jedné strany pomáhala herečka Iva Janžurová (78) a z druhé Dagmar Havlová (66). Každé šlápnutí na nový schod bylo pro zpěvačku bolestivé.

Nechtěla jsem si sem vzít berli, protože je to tady takové členité, a věřila jsem, že mi někdo pomůže. Před měsícem jsem upadla na rozkopané ulici, když jsme se snažila vydrápat na chodník. Paradoxní je, že jsem šla z nemocnice na Homolce, kde jsem byla na pravidelné kontrole, a ta dopadla velmi dobře. Jak jsem upadla, tak to odnesly obě kolena a nohy, které celé zmodraly. Bylo podezření na žilní onemocnění, ale angioložka z Homolky, paní doktorka Skalníková, to popřela a přišla na to, že mám pod oběma koleny Bakerovu cystu," svěřila se Blesku zpěvačka, která se bez mastí a obvazů neobejde.Každé ráno musím nohy namazat a zabalit do takové plenky a obvazů, aby neotékaly," dodala Marta, která ale před týdnem opět upadla! Když si oblékala kalhoty, tak se nějak zamotala a znovu spadla na poraněné koleno.

„Snažím se být na sebe opatrná, ale já ty pády asi přitahuji," míní se smíchem Kubišová, která nechyběla na premiéře klipu své písně Modlitba pro Martu.

Co je Bakerova cysta?

Je to otok v podkolenní jamce. Jedná se vlastně o bouli naplněnou synoviální tekutinou, která za normálních okolností slouží k „mazání" kloubních ploch v kolenním kloubu. Nejčastěji se Bakerova cysta vyskytuje jako komplikace jiného postižení kolenního kloubu, jako je například artróza (degenerativní onemocnění kloubů). Mezi hlavní příznaky Bakerovy cysty patří bolest, otoky a pocit tlaku v podkolenní jamce.

VIDEO: Utrpení Marty Kubišové: Po pádu jí zmodraly nohy! Lékaři našli cysty

Video
Video se připravuje ...

Utrpení Marty Kubišové: Po pádu jí zmodraly nohy! Lékaři našli cysty Markéta Reinischová

Fotogalerie
44 fotografií