„Když jsem byla malá a potom mladá, měla jsem své vzory a ideály. Ty se během let různě měnily a přidávaly, ale dvě ženy zůstávaly na vrcholu žebříčku, dvě stálice, jimž jsem byla věrná. Nikdy by mne nenapadlo, že si s nimi jednou budu opravdu tykat i v osobním životě. A že s jednou z nich budu hrát divadlo a ta druhá se na to přijde podívat, to už vůbec ne! A že to bude ve výročí srpnový okupace!“ jásala na instagramu herečka Eva Holubová. Jako jedna z mála celebrit určitého věku totiž sociální sítě používá k tomu, aby předala svým followerům své nejrůznější postřehy a hluboké myšlenky, místo toho, aby se věnovala propagaci nejrůznějšího zboží jako ostatní influencerské hvězdy.

Vždyť ruku na srdce, copak nějaká jiná osobnost českého šoubyznysu na instagramu připomněla invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa? „Život si s námi někdy dělá, co chce, a tak jsem na 21. 8. 1968 i 69 vzpomínala s Martou a Ivou. Na Písně pro Rudolfa III., na Modlitbu pro Martu, ale i na spoustu jiných věcí. Přeskakovaly jsme z minulosti do přítomnosti i do blízké budoucnosti – v listopadu se totiž na Martu půjdu podívat já!“ těší se herečka známá například z hořké komedie Pelíšky (která mimochodem sovětskou okupaci ve svém ději také naťukne) nebo Pupendo.

Setkání s Ivou Janžurovou a Martou Kubišovou se pro ni stalo životním zážitkem. „Moje madony, moje světice! Mají mnoho společného a já je obdivuju. Jejich pokoru! K životu, k lidem, k divákům i ke kolegům. Jejich bezprostřednost, ochotu vyhovět, jejich skromnost. Obě jsou HVĚZDY ve svém oboru a po hvězdných manýrách ani památky. Byla jsem z nich opět unesená. V jejich společnosti se ze mne stává opět malá holčička či mladá dívenka a vzhlížím ke svým modlám, šťastná, co se mi to přihodilo. Obě vyzařují tolik pozitivního! Pevné a křehké zároveň. Pláču dojetím a štěstím, vidíte, soudruzi, ani vy jste nebyli, nejste a nebudete nikdy všemocní!“

VIDEO: Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení!

Video
Video se připravuje ...

Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
60 fotografií