„Jarda byl moc fajn kluk, samá legrace. Dost jsme se při natáčení bavili,“ zavzpomínal na spolužáka z DAMU Vítězslav Jandák (71), který si spolu s ním a Pavlem Trávníčkem (68) zahrál v legendární pohádce z roku 1973. Toho času byl Drbohlav ještě zdravý.

V sedmdesátých letech zářil a šel z jedné role do druhé. Krom úspěšné kariéry se oženil a radoval se z narození dcery Evičky. Deset let po natočení Popelky ale onemocněl těžkou cukrovkou.

Střihl si štěk v Malém pitavalu, kde ztvárnil příslušníka VB a v roce 1983 ještě stihl natočit dva filmy – Putování Jana Amose a Samorost. Pak opustil nejen svět filmu, ale také Realistické divadlo, jehož byl členem. Kvůli špatně léčené cukrovce a hromadícím se zdravotním problémům totiž částečně oslepl.

A během pouhých dvou let přestal vidět úplně! Drbohlav skonal předčasně na selhání jater 28. dubna 1985. Zcela naposledy se na filmovém plátně zjevil jako sovětský důstojník v ruském válečném filmu Boj o Moskvu, který měl premiéru až několik měsíců po jeho smrti.

VIDEO: Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku

Video
Video se připravuje ...

Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku Česká televize

Fotogalerie
11 fotografií