Na jedné straně vynikající herec, na druhé straně nezodpovědný bouřlivák a neřízená střela, která má blízko k alkoholu. Oldřich Kaiser se narodil v Liberci a už během studia vysoké školy působil v Divadle Na Vinohradech, kde hrál třeba Romea v tragédii Romeo a Julie. Od roku 1993 účinkoval dokonce i v činohře Národního divadla.

Do povědomí televizních diváků se Kaiser zapsal především spoluprací s hercem Jiřím Lábusem (69), se kterým sehrál legendární scénky v pořadech Možná přijde i kouzelník nebo Ruská ruleta. Podle mnoha hereckých kolegů a režisérů patří Kaiser mezi nejlepší české herce, jeho talent je však upozaděn jeho zálibou v alkoholu, kvůli které už mnohokrát dostal padáka. 

Jako první řekli Kaiserovi sbohem v Divadle Na Vinohradech, kde předváděl alkoholové výstupy v šatnách, což mu vzhledem k jeho talentu ještě tolerovali, ale když v opilosti zrušil ubytování pro celý soubor na jednom zájezdovém představení, musel to na Vinohradech zabalit. 

Další padák přišel v divadle Ypsilonka, kde kvůli svým alkoholovým výstupům dostal od ředitele divadla Jana Schmida několikrát varování. Herec se ovšem alkoholu nevzdal, a tak ho vyhodili. Po šestiletém angažmá se později musel v roce 1999 nuceně rozloučit i s Národním divadlem, protože se kvůli alkoholu několikrát bez omluvy nedostavil na zkoušky a představení. 

VIDEO: Lvem oceněný vtipálek Oldřich Kaiser: Partnerka nic nedostala, už má léta!  

Video
Video se připravuje ...

Lvem oceněný vtipálek Oldřich Kaiser: Partnerka nic nedostala, už má léta! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Za celý život byl Kaiser jenom jednou ženatý, a to s hereckou kolegyní Naďou Konvalinkovou (68), se kterou má dceru Karolínu. Konvalinkové s ním v roce 2005 po pětadvaceti letech soužití došla trpělivost poté, co se na konci ledna roku 2004 objevily v médiích fotografie z klubu Divadla Na zábradlí. Herec z nočního klubu dlouho po zavírací době odmítal i přes naléhání policistů odejít, až jednomu z policistů skočil na záda a držel se ho jako klíště. „Policisté museli použít hmatů a chvatů,“ uvedla tehdy pražská policejní mluvčí. 

A právě rozvod s Konvalinkovou byl pro Kaisera impulsem, aby se začal léčit. V léčebně to ale dlouho nevydržel a tři roky po rozvodu se v novinách objevily jeho snímky z nevěstince, na kterých si rozjuchaný herec užíval přítomnost dvou prostitutek. Další velký přešlap přišel v roce 2010, kdy při cestě na jedno z představeních Divadla Ungelt do sebe házel jednoho panáka za druhým. Na samotném představení vydržel herec pouze půl hodiny, než ředitel píseckého Centra kultury Radek Havel představení ukončil. „Ho…no, ho…no, do pr…le,“ byla první slova, kterými se Kaiser uvedl divákům. 

„Oldřich potřebuje péči odborníků. Je to výjimečný talent. Sám to už ale nezvládne,“ řekl tehdy Hein nahlas to, co si mysleli dlouhá léta všichni Kaiserovi kolegové. Alkohol v něm probouzel agresivitu a impulzivní chování, které mnohokrát končilo vyhazovem nebo střetem s policií. Zrušení představení Divadla Ungelt ale donutilo nadaného herce opět vyhledat léčebnu, po chvíli léčení ale opět k alkoholu sklouzl.

V roce 2012 pak nastoupil do protialkoholické léčebny v Červeném Dvoře potřetí a strávil tam tři měsíce. A od té doby se konečně uklidnil a ve společnosti si uvědoměle objednával jen drinky bez alkoholu. Velký podíl na tom má údajně i Kaiserova partnerka, písničkářka Dáša Vokatá (65), se kterou v roce 2014 nahrál album Divoký koně. A měla to být právě ona, které se podařilo slavného herce konečně zkrotit. 

VIDEO: Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště?  

Video
Video se připravuje ...

Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště? Markéta Reinischová, Aleš brunclík

Fotogalerie
141 fotografií