Za nepozvání podle ní může Jitka Zelenková (69), se kterou spolu s Vlastou Kahovcovou (75) tvořily slavné trio, které Slavíka doprovázelo v sedmdesátých letech. Trojice se podle Gerlové nakonec rozpadla kvůli pletichám Zelenkové. A protože jí to vyčetla až nedávno v SMS a Jitka se kamarádí s manželi Gottovými, nebyla Jarmila podle svých slov jako jediná z tria pozvána na Karlovu oslavu do pražského Divadla Na Jezerce.

Gerlovou to velmi mrzelo, a tak poslala Slavíkovi doporučeně gratulaci a jeho manželce Ivaně (43) dopis, kde se ptala, proč na ni zanevřeli a jestli za tím opravdu stojí Zelenková. A mimo jiné toto vše prozradila deníku Aha! ve velkém sobotním rozhovoru o Gottovi. „V den, kdy rozhovor vyšel, mi volá Karel a spustil – nazdar Jarmilo, strašně krásně jsi o mně v novinách mluvila! Děkuju ti, spolužačko,“ popisuje Gerlová, která s Gottem chodila na konzervatoř. „A Karel pokračoval – víš, byl jsem to já, ale když jsme se naposledy viděli, byla jsi taková divná...“ pokračuje zpěvačka.

Telefonát z Bertramky ji potěšil, ačkoli Slavíkovi moc nevěřila. „Karel neumí vůbec lhát. Vůči Jitce se ale zachoval jako gentleman a radši to vzal na sebe. On je velký diplomat,“ říká Jarmila. Má pro to pochopení i vysvětlení. „Vždyť na podzim mi ještě volala Ivanka, zdali přijdu na oslavu. Potom napíšu esemesku Jitce, s Karlem se vůbec nevidím a pozvánku na narozeniny už nedostanu?“ ptá se Gerlová.

Karel se s Jarmilou setká soukromě. „Domluvili jsme se, že se o prázdninách i s Ivankou všichni uvidíme. A já se těším jako malá, že Karla zase obejmu a dám mu pusu!“ raduje se Gerlová.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednat i na internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
87 fotografií