Major Maisner z bláznivých komedií Byl jednou jeden Polda onemocněl zákeřnou rakovinou páteře a během několika měsíců musel podstoupit tři operace. Nedlouho nato ho čekala neodkladná operace kýly. Zdálo se, že už nikdy nebude chodit! Na nohy ho ale z velké části postavila právě jeho vždy optimisticky naladěná manželka Jarka, s níž tvoří spokojený manželský pár už 46 let. Pomáhala mu učit se znovu chodit a dodnes s ním vyráží na zdravotní procházky.

„Láďa má tinnitus asi třicet let, takže špatně slyší, a po těch operacích se to ještě zhoršilo. Když někam jdeme, tak ze srandy říká, že má u sebe v mé podobě překladatelku,“ prozradila herečka, která má se svým mužem dva dospělé syny Ladislava a Jana. „Myslím, že je strašně vděčný za to, jak to dopadlo. A že tady může s náma být a že žijeme normální život. A to, že neskáče nebo nejezdí na kole – no tak ježišmarjá, to nejezdí lidí!“ řekla Brousková rozhodně v pořadu ČT 13. komnata Ladislava Potměšila.

Hrála i v Ženě za pultem

Jarka se narodila do slavného hereckého rodu Brousků. Jejím otcem nebyl nikdo jiný než Otakar Brousek starší (†89) a bratrem Otakar Brousek mladší (62). Na place se poprvé objevila už jako sedmnáctiletá ve filmu Malé letní blues (1967). Kromě Pitvala ji mohou diváci znát také např. ze seriálu Žena za pultem (Příběh šéfova syna). Od 90. let se věnuje převážně dabingu, nejčastěji můžeme slyšet její hlas z úst policejní šéfové Engelhardtové v seriálu Kobra 11.

Nervozita u psacího stroje

Jako Zuzanka v Pitavalovi musela zapisovat policejní zprávy na psacím stroji. „Hrála jsem sekretářku, ale v životě jsem na stroji nepsala. Tak z toho jsem byla trochu nervózní,“ svěřila Brousková.

Fotogalerie
24 fotografií