Život se herci změnil z minuty na minutu, když mu našli na obratli bederní páteře metastázující nádor. V tu chvíli započal velký boj. Nádor musel pryč i s celým obratlem. A problém nezvrátila jediná operace, nýbrž dvě, a ještě následná reoperace.

„Byl to opravdu dlouhý boj, ale jsem tady,“ děkuje herec pokorně za život profesoru MUDr. Janu Štulíkovi, CSc. ze spondylochirurgické kliniky FN Motol, který ho operoval.

Potměšil nakonec svůj boj se zákeřnou nemocí vyhrál, ale nebylo to zadarmo. Kvůli operacím páteře se dnes pohybuje především s pomocí chodítka. „Ale žiju a mám čas konečně na rodinu! A také na přemýšlení... I na to nebyl čas,“ svěřil se pro Aha! herec.

Zrovna u něho byla na návštěvě vnučka. „Už je jí šest let! Kdy to uběhlo? Ani nevím...“ povzdechl si herec. Rodinného života si proto teď skutečně dopřává plnými doušky. „Téměř každý víkend jezdíme s manželkou do přírody, kde podnikáme procházky. To je taky prima,“ netají Potměšil. Hraní mu prý vůbec neschází. „Užil jsem si toho všeho až až. Bylo na čase něco změnit,“ dodal major Maisner.

VIDEO: Rakovinu chtěl utajit?! »Poldovi« Ladislavu Potměšilovi museli lékaři odoperovat....

Video
Video se připravuje ...

Rakovinu chtěl utajit?! »Poldovi« Ladislavu Potměšilovi museli lékaři odoperovat.... Česká televize

 

Fotogalerie
56 fotografií