O Gottově rodičích v knize Náš Karel, která vyšla v edici Blesk Extra ke zpěvákovým osmdesátinám, otevřeně hovoří celá řada jeho kamarádů a kolegů. Třeba Milan Drobný prozradil, že Karel zpočátku neměl moc dobré vztahy s otcem, Karlem Gottem starším (†71). „S tátou se začal bavit až po smrti matky, protože byl komunista, a Karel byl velice proti. Pak se sblížili, táta některé věci uznal, Karel taky,“ šokoval zpěvákův celoživotní souputník.

Na smrt paní Marie (†66), která odešla v prosinci 1976, zavzpomínala i Giovanna Roklová, manželka Gottova nejlepšího kamaráda Rudolfa Rokla (†55). „Paní Gottová umřela našemu rodinnému příteli, profesorovi Češkovi, rektorovi právnické fakulty, v Jevanech v náruči. Karel totiž Gottovým v Jevanech koupil takový domeček, kde žili."

„Bylo to velmi nečekané, náhlé, snad srdce. Pan Gott se z toho zhroutil. Musela jsem to Karlovi zavolat do Německa, kde byli na vystoupení. Tedy ne jemu osobně, zavolala jsem Rudlovi a ten se domluvil s panem Zitkem, jak to Karlovi oznámit. Ale Karel je profesionál, ten večer normálně vystoupil,“ prozradila o jedné z nejtěžších chvil v Gottově životě Giovanna.

Karel Gott starší pak přežil manželku o 6 let a Karel ho pochoval v prosinci 1982. Ani tehdy si zpěvák ale nemohl dovolit čas na truchlení. „V tomhle je opravdu tvrďák. Byla jsem u toho, když mu zemřela máma a později i táta. Byl koncert, ale žádné odříkání. Měl odpovědnost za vyprodaný sál. Nikdy na sobě nedal znát jakoukoliv slabost,“ dodává Jitka Zelenková, která se coby kolegyně snažila být v těžkých chvílích Karlovi oporou.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
35 fotografií