Štěpán Karlesz s Ivetou Bartošovou spolupracoval ještě předtím, než potkala Jiřího Pomeje, Domenica Martucciho, Zdeňka Macuru a následně Josefa Rychtáře. On sám moc dobře věděl, že zpěvačka má psychické potíže, deprese a maniodepresivní stavy a také, že zapíjela prášky litry alkoholu.

Svědkem jejích pokusů o sebevraždu ale naštěstí nikdy nebyl. „Vím, že se o tom psalo a mluvilo, ale já jsem u toho nikdy nebyl. Nezažil jsem, že by si vzala prášky nebo si jinak ublížila. To šlo mimo mě. Na její obranu ale musím říct, že místo léčení a jemné péče se s ní zacházelo jako se psem. Hlavně v posledních měsících jejího život," přiznal Expres.cz bývalý manažer zpěvačky.

Párkrát ji odvezl do léčebny nebo k doktorovi, ale Iveta vždy na vlastní žádost odešla. Pak se jejich cesty rozešly a on zpěvaččin pád na dno sledoval z povzdálí. „O Ivetě 'Džambulce' Bartošové jsme toho slyšeli v posledních letech hodně. Lidi z ní měli často legraci, považovali ji za bláznivou a hloupou alkoholičku, ale před našima očima se odehrávalo drama."

„Vše bohužel skončilo tragicky. Možná ale nemuselo. Jenže lidé kolem známé zpěvačky si s ní pohrávali jako s nějakou věcí, jako se zvířátkem. A ona neměla sílu se bránit," dodal Karlesz s tím, že byla velmi důvěřivá. Navíc nedokázala ovládat démona zvaný alkohol. Právě alkohol a prášky ji nakonec dohnaly k rozhodnutí ukončit svůj život 29.4.2014 skokem pod jedoucí vlak.

VIDEO: Rychtář po smrti Bartošové: Nevěřil jsem jejím pokusům o sebevraždu

Video
Video se připravuje ...

Rychtář rok po smrti Bartošové: Nevěřil jsem jejím pokusům o sebevraždu Blesk TV

Fotogalerie
59 fotografií