Iveta Bartošová (†48) spáchala sebevraždu před pěti lety, v den Rychtářových narozenin 29. dubna. Ve 12:29 si v Praze-Uhříněvsi lehla pod kola projíždějícího vlaku. Jejímu činu prý nic nenasvědčovalo. Ještě ráno s manželem plánovali narozeninovou večeři! Když pak Josef Rychtář z domu odjel, Iveta se oblékla a vyrazila vstříc smrti.

Vdovec Ivetě zřídil hrob na pražských Říčanech, urnu s jejím popelem má však dodnes doma. Proč? Nechal do ní totiž zatavit i její šperky. Konkrétně veškeré zlato, která měla zpěvačka v osudný den na sobě, její hodinky a snubní a zásnubní prsten, které od něj dostala. „Já se bojím dát Ivetu do hrobu. Jsou různí vandalové, které napadne ledacco,“ vysvětlil Rychtář deníku Aha!. Zároveň však doplnil, že především chce mít Ivetu doma, aby ji měl stále vedle sebe.

Ivetin syn Artur (22) prý o šperky po tragédii neprojevil zájem, tak je vdovec vyzvedl z úschovny a nechal je v krematoriu dát do urny a zaplombovat. „Řekl jsem si, že by měly být s Ivetkou, tak jsem je nechal dát do urny,“ svěřil se Rychtář s tím, že urnu střeží jako oko v hlavě.

Video: Pohřeb plný vzpomínek: Co zaznělo během Ivetina obřadu?

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb plný vzpomínek: Co zaznělo během Ivetina obřadu? redakce Blesk.cz

Video: Poslední vzkaz Ivety Bartošové čtenářům Blesku! Pusťte si ho!

Video
Video se připravuje ...

Poslední vzkaz Ivety Bartošové čtenářům Blesku! Pusťte si ho! David Turek

Fotogalerie
93 fotografií