Policie včera Danovu poslední přítelkyni Zuzanu Kardovou (58) se sestrou Lenkou pustila pro oblečení zesnulého zpěváka. Podle informací Blesku podlehl infarktu. Případ kriminálka již uzavřela (ačkoli při prvním ohledání nenalezla známky cizího zavinění), ale i tak při odchodu dům v pražských Řeporyjích, kde ho našli mrtvého ve vaně, zapečetila policejní páskou. Aby nejbližší mohli vyzvednout oblečení pro pohřební službu, museli je vpustit a následně opět dveře zapáskovat.

A tak Zuzana Kardová společně se sestrou začaly plánovat poslední rozloučení. A už je známo datum! „Daníčkovo nej číslo byla čtyřka... pohřeb bude 4. 4. ve 14.15 v motolském krematoriu," řekla Blesku Zuzana.

Propálil Pilarku

Odnášely věci ve dvou velkých igelitových taškách. Patrně tam kromě zlatého obleku, který mu vybraly do rakve, byly i sáčky se zlatým pelem, jímž se posypával. „Ten prach po něm dlouho zůstával v bytě, a dokonce i na našem kocourovi, který Dana úplně miloval,“ prozradila zpěvačka Eva Pilarová (79). S Nekonečným vystupovala už v minulém století, a dokonce mu velkoryse odpustila, když jí při jedné ohnivé produkci nechtěně propálil šaty od Osmanyho Laffity (54).

Poslední oheň

A právě Danovy pověstné ohňostroje by Zuzana Kardová i Danova sestra Lenka při smutečním aktu v motolském krematoriu taky rády měly. „Chceme, aby si ho lidi stejně jako my pamatovali jako věčně rozesmátého a veselého člověka, který rozdával radost a lásku. Vše je předčasné, zatím opravdu nemůžeme nic dělat,“ říká Zuzana. Musí si vyjednat patřičná povolení. A také je nutné počkat na výsledky středeční pitvy, aby policie mohla případ uzavřít a vydat tělo.

Fotogalerie
55 fotografií