„Těžká série v playoff s Duklou, ale nejcennější vítězství už letos mám. U soudu v Kanadě se podařilo vyhrát a moji synové se vrátí do Česka. Děkuji právníkům, především pak Lence Radoňové za skvělou práci. Bez ní bych tento příspěvek nemohl napsat," zaradoval se na facebooku hokejista ve středu večer. 

„Ještě na podzim to totiž vypadalo, že pokud chci vidět vlastní syny, budu se muset stěhovat do zámoří. Soud rozhodl a hra na kanadskou rodinu skončila. Děkuji fanouškům, trenérům i spoluhráčům za podporu a pochopení. Pokud jsem nehrál, bylo to z důvodů, že jsem létal do Kanady," dodal sportovec den poté, co se média dozvěděla o tom, že soud v Kanadě rozhodl, že se synové známé dvojice musí přestěhovat do Česka, ale smí v cizině dokončit školní rok. 

„Mohu potvrdit, že dnes byl doručen rozsudek k odvolání matky proti rozhodnutí kanadského soudu prvního stupně ze dne 8. února 2019 ve věci návratové žaloby. Soud nařídil, aby oba nezletilí byli vráceni do České republiky. Rozhodnutí je pravomocné. Další informace kvůli mlčenlivosti, ke které se zavázaly obě strany, ale nemohu poskytovat,“ vyjádřila se již dříve pro eXtra.cz advokátka Tomáše Plekance Mgr. Lenka Radoňová. Tento výsledek soudu vypadá jako jednoznačné vítězství Tomáše Plekance. Je jasné, že on to tak také vnímá.

Spokojená je prý podle svých právníků i Lucie. „Podle dřívějšího rozhodnutí soudu prvního stupně se měly děti vrátit do ČR bezodkladně. Odvolací soud zohlednil zájmy dětí, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov, a do ČR se vrátí až po jeho skončení," uvedli v v prohlášení zaslaném Blesku její právníci Petr Machálek a Martin Kornel.

Chlapci se sice do České republiky vrátí (což chtěl Tomáš), ale až v době letních prázdnin (což chtěla Lucie). Lucie Vondráčková ostatně na sociální síti sama dříve naznačila, že by se ráda do Česka na konci školního roku vrátila. Kanadský soud jí tedy ve své podstatě vyhověl. Ovšem jak už se v úterý vyjádřila právnička Plekance, o jejím vítězství nemůže být řeč. „Lucie Vondráčková Plekancová prokazatelně plánovala, bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost otce na území Kanady, zde trvale setrvat," uvedla Mgr. Lenka Radoňová ve vyjádření, které zaslala Blesku.„Ve své komunikaci, prostřednictvím kanadské právní zástupkyně, vůči otci i ve svých soudních podáních opakovaně uvedla, že považuje Kanadu za jediný domov svůj i svých dětí. Kanadský Nejvyšší soud opakovaně nesdílel její názor, nařídil termín pro návrat dětí v doprovodu otce do ČR a nepřiznal matce jí požadovanou kompenzaci a náhradu nákladů řízení," dodala.

VIDEO: Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí

Video
Video se připravuje ...

Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
40 fotografií