Rok 2018 nebyl pro hudebníka Jaroslava Svěceného příliš šťastný. Po téměř pětatřiceti letech se mu rozpadlo manželství. Rozvod s jeho (teď už bývalou) paní Monikou se neblaze podepsal nejen na jeho psychickém stavu, ale i na tom tělesném. Skončil ve špitále, výrazně zhubl a po urologické operaci strávil dokonce několik dní na jednotce intenzivní péče. Jak se ale zdá, z nejhoršího se vyhrabal a nyní vypadá o dost lépe!

Na slavnostním večeru Cen Anděl, kde jednu ze sošek dokonce předával, působil jako nový člověk. Podařilo se mu trochu nabrat na váze a chystá se chodit do posilovny, aby nabral svalovou hmotu, jelikož právě svalstvo mu během dlouhého ležení notně ochablo (v rozhovoru pro Blesk tvrdil, že už ani neudrží v rukou housle), a hlavně začal znovu koncertovat.

Předtím totiž tři a půl měsíce nikde veřejně nevystupoval, zatímco nyní se těší zpátky do pracovního procesu. Před pár dny se zúčastnil natáčení nové televizní talk show Miroslava „Mekyho“ Žbirky (66) a také se už nemůže dočkat koncertování mimo jiné i v zahraničí, například v Singapuru nebo v Indii.

Na Anděly došel celý v černém a úsměvy rozhodně nešetřil. „Musel jsem se restartovat po všech stránkách,“ prozradil Svěcený pro Expres.cz. „Pro mě to byla velká škola života a jsem tomu rád. Jak se říká, v nouzi poznáš přítele, tak já jsem ty přátele našel a ti přátelé se sami ozvali.“

Jednou takovou kamarádkou, která mu podala pomocnou ruku, je pěvkyně Markéta Fassati (33), která celosvětově populárnímu houslistovi sehnala prestižní práci v Jerevanu.

„Navíc jsme mu s mým manželem nabídli bydlení u nás v domě. Samostatný pokoj, koupelnu, vlastní prostor,“ řekla Blesku sopranistka, která se rozhodla oživit Svěcenému i šatník – a je pravda, že virtuos, který během svého marodění shodil neuvěřitelných dvacet kilo, v novém oblečení notně omládl. V barevné mikině, v džínách a s rockerskou bundičkou to Svěcenému přímo neskutečně slušelo!

VIDEO: Houslový virtuos Svěcený si vyzkoušel neobvyklé povolení: Hrál na housle ve stanici Můstek

Video
Video se připravuje ...

Houslový virtuos Svěcený hrál na housle ve stanici Můstek. Tomáš Cafourek

Fotogalerie
33 fotografií