Známý zpěvák a jazzman ještě o víkendu vystoupil na prestižním Česko-Slovenském plese, kde už se potýkal s těžkou virózou. „Stěžoval si, že mu není dobře, ale nechtěl zklamat. Je ze staré školy, chtěl za každou ceny splnit své závazky,“ prozradil zdroj ze zákulisí plesu. Po návratu domů se však jeho stav rychle zhoršil, když zpěvák začal vykašlávat krev. Nemocnice ani rodina však bližší informace neposkytují.

Ani sama Kerndlova dcera Tereza se několik hodin o tátově stavu nedozvěděla – nesměla! „Stála na pódiu The Voice, který moderuje poprvé, a nechtěli jsme, aby byla pod tlakem. Po poradě s rodinou to před ní celý den tajili a řekli jí to až v noci, když skončila,“ zní z natáčení pěvecké soutěže.

Kerndlová na příští dny zrušila všechny pracovní závazky. „Je to pravda a je nám to líto, dnes třeba měla být hlavním hostem několikahodinového vysílání na Impulsu, ale rodina je pro Terezu na prvním místě. Odjela na Moravu, za tátou do nemocnice ji ale zatím nepustili,“ potvrdil manžel a manažer Kerndlové René Mayer s tím, že jazzman by už měl být mimo bezprostřední ohrožení života, v nemocnici si ale nějaký čas poleží.

Fotogalerie
57 fotografií