S Michaelou Zemánkovou, která mu dala syna Rafaela (2), se Felix Slováček ml. rozešel loni v říjnu. Tedy spíše ona se rozešla s ním. Stále je to pro něj velice citlivé téma a on o něm zcela logicky nerad hovoří. „Nevyjadřoval bych se k tomu. Člověk se prostě dozví věci, respektive to život tak přinese, že je to jinak, takže bych to nerozebíral. Prostě jsme se rozešli víceméně v dobrém, máme syna, který je šťastný,“ prohlásil v rozhovoru pro Expres.cz.

Se svými dětmi (Slováček junior má ještě jednoho syna, sedmiletého Felixe, z předchozího vztahu s hudebnicí Kateřinou Málkovou) se prý ale snaží trávit maximálně času, učit je a vést je na cestě životem. „Snažím se jim předat to nejlepší,“ holedbá se Slováček. Zdůraznil například, že nevěru neuznává: „Když mám spokojenou ženu doma, kterou mám rád, rád za ní jezdím, tak jsem jí prostě věrný. Ale neříkám, že jsem byl vždy věrný…,“ dodal kajícně.

Poté prozradil, že se v jeho životě vyskytuje nová osudová žena, která nepochází z umělecké branže. Čerstvý pár si nyní dopřál devět dní dovolené na Srí Lance. „Ten návrat byl takový smutný, vzhledem k tomu počasí, ale to se nedá nic dělat,“ smál se Felix. Pokud měl být společně strávený čas testem jejich vzájemné lásky, dalo by se namítnout, že je na to devět dní poměrně málo, zpátky do Prahy ho však hnaly pracovní povinnosti. Ostatně i dovolená samotná nebyla dlouho plánovanou událostí!

„Bylo to víceméně spontánní rozhodnutí, prostě jsem si řekl, že tam pojedeme, a bylo to super. Na Srí Lance je potřeba cestovat a vidět různé věci. A stojí to za to, když už je to osm tisíc kilometrů daleko,“ vysvětlil syn slavného saxofonisty Felixe Slováčka (75) a herečky Dagmar Patrasové (62). Pobyt na Srí Lance mu rozhodně prospěl a zamilovanost z něj nyní přímo sálá. „Bez lásky se nedá žít, to nejde, já si to nedovedu představit,“ myslí si. Do každé své životní partnerky byl podle vlastních slov upřímně zamilovaný a nevěří jen v povrchní poblázněnost...

Fotogalerie
25 fotografií