Kdysi se do sebe zamilovali na tenisovém turnaji v Prostějově, po žádosti o ruku v New Yorku se vzali a narodili se jim dva synové. Jenže teď se rozvádí a nemůžou si skoro přijít ani na jméno. „Teď jsem rád, že jsme ten krok udělali a rozešli se. To se stane mnoha lidem, i s malými dětmi. Ale ano, mělo to být ve větším klidu,“ lituje v rozhovoru pro Magazín MF DNES Plekanec toho, jak to mezi ním a Vondráčkovou skončilo.

Ačkoliv dřív se nechtěl k jejich situaci vyjadřovat, teď už svou ženu vůbec nešetří a kritizuje i její mateřské schopnosti. „Asi nejsem první, kdo tohle zažívá. Že při složitém rozvodu manželka zachází s dětmi, jak si sama usmyslí. Dělo se to už v Kanadě, děje se to i teď,“ tvrdí s tím, že v poslední době Lucii zajímala především kariéra, zatímco jejich vztah i syny zanedbávala. „Naštěstí mi do Kanady hodně jezdila pomáhat moje maminka,“ vysvětluje.

Shodou okolností v době, kdy jí zemřel manžel a hokejistův tatínek. „Měl rakovinu. Netrvalo to dlouho a bohužel jsme věděli, že to špatně dopadne,“ posteskl si muž. „Zemřel na konci prázdnin, kdy se nehraje, takže ty poslední měsíce jsem tu byl,“ líčil.

Neměl ale zřejmě ani moc čas na truchlení, jelikož nyní řeší hlavně svůj rozvod, který se táhne už od léta, ale zatím stále není uzavřený. „Myslím, že do toho je daleko,“ míní Plekanec s tím, že v NHL nepokračuje právě proto, aby se mohl vrátit do Čech, už kvůli synům Matyášovi (6) a Adamovi (3). „Hledám kompromisy, chci být s nimi.“

VIDEO: Plekanec před novináři: Studuju kanadské právo! Kvůli rozvodu s Vondráčkovou

Video
Video se připravuje ...

Plekanec před novináři: Studuju kanadské právo! Kvůli rozvodu s Vondráčkovou Lukáš Červený

Jenže zatímco on je zde, Lucie zůstává dál v Kanadě. Ona argumentuje tím, že děti se vracet nechtějí. On to ale vidí jinak. „Mladší Adam je ale ve školce, starší Matyáš se teprve učí psát. Probíral jsem to i s odborníky a podle nich není změna prostředí pro tak malé děti rozhodující. Naopak čím dřív přijedou, bude pro ně jednodušší. Stresující je pro ně spíš to, že nevidí tátu,“ vysvětloval s tím, že to tu navíc moc dobře znají.

„Tak jsem tady a čekám, jestli to tak bude. Zatím mám zprávy, že se najednou rozhodla žít v Kanadě,“ říká sportovec, podle nějž Vondráčkovou motivují pouze peníze. „Možná že v Kanadě neplatí předmanželská smlouva, kterou jsme tady v Česku oba podepsali. Nevím. Pokusil jsem se s Luckou párkrát sejít, ale dopadlo to tak, že si mě nahrávala na telefon.“

„Doufám, že rozum vyhraje nad penězi,“ doplňuje ale hokejový útočník, který svou choť kritizuje hlavně kvůli jejímu chování vůči dětem. „Bohužel na to nejvíc doplácí právě kluci, kteří mají neskutečný binec v hlavě. Je to poznat při každém telefonátu s Matyášem, který se mámy například ptá, co může říct a co ne,“ šokoval v magazínu MF DNES.

„Nechci, aby si kluci jednou četli nějakou další špínu o svých rodičích nebo aby trpěli, že nejsou s tátou. Nechci je zároveň odehnat od jejich mámy,“ přemítá Tomáš, který se navíc obává, že chlapce neuvidí ani na vánoční svátky. „Nedovedu si představit, jak jim za pár let vysvětlím, že nechodili do školy, měli prázdniny, a stejně nepřijeli do Česka, aby byli na Vánoce s tátou a babičkou, která je navštěvovala v Kanadě a pomáhala je vychovávat.“

Podle posledních zpráv by se totiž Lucie měla vrátit až v lednu 2019. To částečně potvrzuje i její muž. „Podle toho, co vím, se s nimi jejich máma na Vánoce do Česka nechystá. Ale rád bych se pletl,“ dodal.

VIDEO: Rozchod Vondráčkové s Plekancem: Láska jim páchala bolest!

Video
Video se připravuje ...

Rozchod Vondráčkové s Plekancem: Láska jim páchala bolest! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

 

 

Fotogalerie
80 fotografií