Zatímco Lucie se těsně po jeho oznámení na sociální síti nechala slyšet, že to pro ni bylo velmi rychlé a nečekané, její muž to vidí úplně jinak. Problémy je totiž provázely už dlouho. „Asi v polovině (doby jejich vztahu-pozn.red.). Zhruba po čtyřech letech to začalo být všelijaké,“ přiznal v magazínu MF DNES Plekanec s tím, že rozkoly nastaly hlavně kvůli kariéře.

„Pokud děti budou cítit, že tam pro ně máma je, byl jsem rád, že si může od rodiny odpočinout, rozptýlit se a pracovat na své kariéře. Nikdy jsem nechtěl, aby s nimi jen seděla doma, a nevadilo mi, že lítá do Česka. Až do nějaké doby, kdy už to začalo být moc,“ tvrdí Tomáš. „A to vyprávím jen z hlediska kluků, vůbec nemluvím o tom, jak to bylo mezi námi jako manželi.“ Sám nedokáže říct, kdy přesně nastala změna a z lásky se stala nenávist.

„Mám husí kůži, když si vzpomenu, co se dělo poslední dva roky. Nebo když si přečtu textovky, které jsme si napsali,“ přiznává sportovec s tím, že nejvíce ho překvapila zpráva týkající se rozvodu. „Třetího srpna jsem se dohodli, že se rozejdeme. Řekli jsme si, že to nemá cenu a hlavně ať to co nejmíň odnesou kluci. Dohodli jsme se, že to oba zveřejním přes Facebook, tři dny se o tom bude mluvit a pak bude klid. Na to mi ona napsala, ať se obrátím na její paní v Montrealu.“ Posléze vyrozuměl, že se jedná o právničku. 

VIDEO: Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá!

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá! FTV Prima

 „Prý už věděla, že se rozejdeme, tak se byla informovat. Sama mi to přiznala. A ještě dodala, ať kontaktuju NHL, že oni takové věci umí potichu. Všechno měla dlouho dopředu promyšlené, zatímco já neměl právníka ani v Česku a s nadsázkou jsem vzal prvního, kterého jsem potkal,“ nechápe hokejový útočník, který se hodlá na ledě rvát za Rytíře Kladno. „Až teď vidím, jak bylo všechno promyšlené a připravené. A já to celou dobu nevěděl,“ vrtí hlavou. Je přesvědčen, že Vondráčková vše chystala a on byl hlupák, který to neviděl. „To je slabé slovo,“ říká dokonce.

I poté, co se začali radit s právníky, prý ale doufal, že rozvod proběhne hladce. „Ještě jsem mu (právníkovi) naivně řekl, že se s Luckou určitě rychle dohodneme. Nějak se vyrovnáme a o kluky se postarám. Jenže ona najednou přišla s tím, ať všichni jedeme do Kanady a rozvod dotáhneme dohodou tam.“ Plekanec stále argumentuje tím, že on, Lucie i jejich děti jsou Češi. On nyní dokonce do vlasti přesídlil, jeho choť ale zatím stále zůstává v Kanadě. Podle něj je to asi kvůli tomu, že tam neplatí předmanželská smlouva, kterou v Česku podepsali.

„Asi dva dny potom, co jsme se rozešli, se opravdu sebrala a odjela do Kanady. Což jsem zjistil až za nějakou dobu, protože jsem žil v tom, že je tady a točí film s Hanzlíkem,“ popisuje Tomáš, jak se jeho žena sebrala a podepsala rozvodové papíry v Montrealu ve stejný den jeho prvního prohlášení na Facebooku či možná ještě dřív. „Pak mi to začalo docházet,“ přiznává Tomáš, který ale vzápětí našel oporu v nové partnerce, tenistce Lucii Šafářové (31). Sotva se mu tak po sedmi letech rozpadl vztah, hned našel lásku jinde. Vyslechl si proto dost obvinění z údajné nevěry a vlna negativních reakcí neminula ani tenistku.

„Není mi to příjemné. Ale ani jeden jsme neudělali nic špatného, Lucka nikdy nebyla důvodem našeho rozchodu,“ stojí si na svém Tomáš, který prý chtěl Šafářovou chránit, a tak jí nabízel, že se rozejdou. „Několikrát jsme se o tom bavili: jestli se na to nechce vykašlat a že se třeba potkáme jindy. Ale vždycky jsme došli ke stejnému závěru. Proč by nám někdo, kdo neříká pravdu, měl ničit vztah?“

Proto se také rozhodl vydat další prohlášení týkající se i jeho nové lásky. „Kolikrát jsem si o sobě přečetl, že jsem utekl od rodiny se dvěma dětmi? Nemůžu věčně sedět na zadku a koukat, jak ze mě někdo dělá pitomce,“ dodal pro Magazín MF DNES ohledně toho, proč se začal veřejně vyjadřovat, a mimo jiné prozradil i to, že za Vondráčkovou se po nocích tajně plížil Matěj Hádek (43), což údajně zjistil ze záznamů kamerových systémů.

VIDEO: Mám spíš přehled o kanadském rodinném právu, smál se Plekanec. Bude hrát za Kladno a Kometu

Video
Video se připravuje ...

Mám spíš přehled o kanadském rodinném právu, smál se Plekanec. Bude hrát za Kladno a Kometu iSport TV

 

 

Fotogalerie
87 fotografií