Sama vdova ale mezi pozůstalými nebyla. Fialová totiž stále leží s nemocným srdcem v pražském IKEMu a lékaři jí účast na pohřbu nedoporučili. Zatímco její neúčast nikoho z přítomných nepřekvapila, když se u obřadní síně objevil Menzel s manželkou Olgou, téměř v šoku byli všichni.

Všechno o pohřbu manžela Květy Fialové...

Zhruba ve stejnou dobu jako režisér Háša měla totiž v Malé síni pohřeb Hana Makovičková (†82). S tou Jiří Menzel spolupracoval jako s odbornou poradkyní naposledy při filmu Obsluhoval jsem anglického krále. "Na Králi ještě byli Olina a Jirka jako hrdličky, proto šli spolu," prozradil včera Blesku jeden z Menzelových blízkých spolupracovníků.

Olga s Jiřím ale nevypadali, že se oddávají vzpomínkám na společně trávené chvíle. Snažili se všemožně vyhnout takřka všem přítomným. Rychle vyřídili kondolence pozůstalým po režiséru Hášovi a ze hřbitova takřka utekli. Působili dojmem, že ač jsou stále pravoplatnými manžely, dělají tím, že jsou spolu, něco nepatřičného.

Menzelová v kanále, Menzel na kolenou

Z dálky to vypadalo jako pověstná scéna z pohádky Pyšná princezna, kde Krasomila poroučí králi Miroslavovi převlečenému za zahradníka: "Zavaž mi střevíček."

Fotogalerie
6 fotografií

Zblízka už bylo jasné, že Olga Menzelová (31), která si na pohřeb vzala jehlové podpatky, uvízla v kanále a její osaměle žijící manžel jí přispěchal na pomoc. Oscarový režisér Jiří Menzel (71) se nerozpakoval jít před svou nevěrnou ženou do kolen a gentlemansky jí vyprostil střevíčky z mřížek, aby nemusela odejít za milencem Jaroslavem Brabcem (57) bosa. Rychle pak opustili krematorium, kde novinářům nedobrovolně sehráli vděčnou scénku.