„Byla jsem tady i za Květu,“ řekla Blesku dojatá kamarádka Naďa Konvalinková (58). Právě ona totiž doprovázela Květu Fialovou v posledních týdnech za manželem do gerontologického centra.

Dcera zesnulého režiséra Zuzana Hášová padla před obřadem do náruče máminy nejlepší přítelkyně Nadi Konvalinkové. Právě od ní čerpala sílu zvládnout smutek.

Do Velké síně strašnického krematoria se přišlo s oblíbeným režisérem rozloučit několik desítek herců. Jiřina Bohdalová (78), která s Hášou a Vladimírem Dvořákem (†74) dělala Televarieté, se přiřítila doslova v poslední chvíli. „Budu z toho mít smrt, jedu z chalupy a po cestě samé bouračky,“ svěřila se herečka Blesku s tím, že by si neodpustila, kdyby na katafalk režisérovi nepoložila na rozloučenou růži.

Fotogalerie
15 fotografií

„Pavel byl zlatíčko,“ dodala pohnutě herečka.Nad rakví promluvil prezident Herecké asociace Václav Postránecký. „Jednu moudrost jsi, Pavle, přivedl k dokonalosti, a to, že maminka a režisér mají vždycky pravdu,“ řekl herec dojatě. „Nenašel by se jediný herec a herečka, kteří by s tebou pracovali a cítili by se vedle tebe jako sirotci. Díky, že jsi nám dopřál něco ze svého času,“ poděkoval za všechny Postránecký.

Pavel Háša podlehl 5. srpna Alzheimerově chorobě. „Byl úžasný. Bral svou nemoc statečně a klidně s námi o ní mluvil,“ svěřil Blesku syn Ivety Simonové Tomáš Spurný, ředitel Divadla U hasičů s tím, že ještě před třemi lety Pavel Háša u něj na jevišti režíroval svou ženu, Naďu Konvalinkovou, Václava Postráneckého, Petra Nárožného, Václava Vydru a další herecké špičky.