Svědci minulou sobotu v noci v Říčanech nejen nafotili nabouraný stříbrný mercedes ihned po nárazu, ale dokonce tvrdí, že v autě viděli pouze dva lidi, nikoli tři, jak uvedla na policii několik hodin po nehodě Svobodová.

"Řidič vypadal jako opilý," sdělili dokonce Blesku. Svobodová nechtěla médiím prozradit přesné místo ani detaily nehody a uvedla, že ji a jejího přítele Patrika Auše (30) vezl kamarád a s autem boural. Nahlásila to i policii, na své verzi trvá a tvrzení svědků nehody odmítá. "Tak příště musejí koukat líp," řekla Blesku Vendula.

Čtěte také:
Zraněná Svobodová: Šlo o život!
Vendula a zlomená noha: Najděte pět rozdílů!

Fotogalerie
1 fotografie


Svědci nehody Venduly Svobodové promluvili: Viděli jsme dva lidi!
Dopravní nehoda, po níž skončila Vendula Svobodová (36) s nohou v 'gypsu ', se začíná zamotávat. Prezidentka Kapky naděje tvrdí, že vůz řídila třetí osoba a ona s přítelem Patrikem Aušem (30) byli v té chvíli pouze v roli spolujezdců. Svědci nehody si ale všimli jen dvou osob.

Bouračka se odehrála minulý víkend z pátku na sobotu v noci. A ještě teď jsou vidět její stopy. Stříbrný mercedes projel mezi dvěma kovovými sloupy vylitými betonem a zapuštěnými hluboko do země. Auto se muselo doslova 'propasírovat ' mezerou širokou 180 cm. Vůz se zastavil až o sloupek plotu a poškodil plechová vrata.

"V neděli ráno jsme to zadělali, ale dali jsme to pojišťovně včetně zaznamenané espézetky. Jaká je škoda, ještě nevíme, ale nejlevnější plechová vrata stojí deset tisíc korun," řekla Blesku paní, jíž mercedes Venduly Svobodové zdemoloval plot. Náraz ovšem neslyšela, protože okna ložnice má na druhé straně domu.

Mladíci odcházející z večírku si ovšem nehody nemohli nevšimnout. "Dne 6. 12. 2008 jsme šli s kamarádem z oslavy, když se v Bezručově ulici přímo za námi ozvala rána. Otočili jsme se a stříbrné auto značky Mercedes projelo dvěma železnými sloupy, které brání vjezdu do ulice," sdělili Blesku.

"Vrátili jsme se k nehodě a kamarád se zeptal řidiče, který vylezl z auta a vypadal jako pod vlivem alkoholu, jestli je vše v pořádku. Řidič mu odpověděl: Jo, jenom jsme nabourali," dodává svědek. "Na zadním sedadle jsme zahlédli ženu, která brečela, zřejmě to byla Vendula Svobodová. V autě byly dvě osoby - řidič a ona," uzavírají. Za 15 minut, kdy se vrátili a chtěli se ujistit, zda je vše v pořádku, našli auto otevřené a prázdné.

TIP OD VÁS:
SMS, MMS: 724 249 000
tip@blesk.cz