Teď už je všechno jinak. "Nebudu se trápit věcmi, které stejně nezměním," řekla Blesku Iveta. Když se na veřejnosti objevily detaily o tom, jak Iveta tajně přes plot navštěvovala Karla Svobodu, Bartošová byla v šoku. Dokonce tehdy prohlásila, že Vendule už nikdy nezazpívá pro Kapku naděje.

Začalo se totiž hovořit i o jejím sexu ve třech a o všemožných intimitách s manžely Svobodovými, které měly zůstat za zdmi skladatelovy jevanské vily.

Fotogalerie
1 fotografie

"Škoda, že první výročí smrti Karla se připomíná zrovna tímto způsobem. Jestli toto je pomník, který mu v uvozovkách přátelé a příbuzní chtěli postavit v Jevanech, pak mi je ho hrozně líto," prohlašovala tehdy Iveta na adresu Venduly. Ta si s tím hlavu ale moc nelámala.

"Člověk by se neměl stydět za svoji minulost," reagovala na jaře Vendula. Iveta tehdy byla po čerstvém návratu z psychiatrické léčebny, sváděla boj o syna Artura a nervy měla na pochodu.

Přišla ale láska k Jiřímu Pomeje, a zpěvačka Vendulu dokonce pozvala na svatbu. A zašla ještě dál. Zapomněla na vztek a chce Vendule s charitou pomáhat. Iveta vystoupí na koncertu Kapky naděje přesně za týden. "Jsem ráda, že se Iveta zúčastní, a děkuju jí," říká Vendula.


Jak to všechno začalo?
Iveta padla Karlu Svobodovi (+68) do oka, když se stala díky Ladislavu Štaidlovi jeho sousedkou v Jevanech. Právě opustila pěveckou dráhu, aby se starala o malého Artíka.

"Chodila ke Karlovi a Vendule často na návštěvy, Artur se kamarádil s Klárkou," prozrazuje v knize Téma na román člověk, který měl k oběma rodinám blízko. Sousedy od sebe dělil plot s brankou, a právě ta se stala němým svědkem dostaveníček. Pro Ivetu vyplynula z milostných hrátek role v muzikálu Dracula a později i v muzikálu Monte Cristo.

Pak všechno prasklo a Ladislav Štaidl se rozzuřil. Dokonce nechal branku zazdít. S letitým kamarádem Svobodou přestal mluvit a jeho vztah s Ivetou dostal takové trhliny, že se rozešli. Naopak oba muži k sobě opět našli cestu. Důkazem byla znovuobnovená vrátka spojující oba sousedy...