A aby mělo tu největší šanci se 'uchytit', odjela Vendula za teplem a klidem k Indickému oceánu.

S přítelem Patrikem Aušem (30) malému Kubovi Svobodovi (3) slibuje Vendula už dlouho sourozence. Veškeré snažení otěhotnět se ale ukázalo jako marné. Vendula se dostala do stejně problematické situace jako se svým mužem Karlem Svobodou (†68), když se po smrti dcerky Klárky opět pokusili o děťátko.

"Je to moje vina. Nikoli mého partnera. Mám příliš tenkou děložní stěnu, takže se zárodek přirozenou cestou nemůže uchytit," vysvětlila Blesku Vendula s tím, že podlomená psychika tomu také moc nenapomáhá. Svobodová se tedy opět svěřila do rukou Centra asistované reprodukce v Apolinářské ulici a doufá v zázrak. Tak, jak tomu bylo s malým Kubou.

A Vendula dobře ví, že musí být trpělivá. Kubík se tehdy uchytil až na třetí pokus. "Ráda bych byla matkou několika dětí a věnovala se jenom rodině a Kapce naděje," netají Vendula, kterou nyní zasáhla vlastní minulost v podobě skandálních fotografi í ze sexuálních orgií.

"Z veřejnosti se úplně stáhnu. Nebudu chodit na večírky, nechci, aby mě někdo fotil, a taky přestanu kouřit cigarety. Chci být dobrou matkou a ženou a konečně mít klid," slibuje Vendula. Tohle ale neříká poprvé...