Ušetřené peníze a snížení uhlíkové stopy ale nebudou jedinými benefity, které díky FVE získáte. Pokud zvolíte instalaci FVE s baterií, jste také automaticky chráněni proti všem výpadkům elektrické energie. Jestliže bateriové úložiště nepreferujete, je pro vás ideálním řešením instalace fotovoltaiky s akumulací přebytků do teplé vody. To znamená, že získáte ohřátou vodu „zadarmo“ po dobu 6-7 měsíců v roce. Fotovoltaické panely vám dále budou skvělým pomocníkem například při ohřevu bazénů.

Autor: Krel Central a.s.

Je pro vás fotovoltaika španělskou vesnicí? Nejste si jistí, jaké formuláře vyplnit, abyste nic nezanedbali nebo byste chtěli získat dotace, ale nevíte, jak lehce dosáhnout té nejvyšší částky? Oslovte Krel Central. Společnost, která se za více než 30 let své existence dokázala vypracovat na špičku v oblasti elektrotechnického průmyslu. Díky jejím letitým zkušenostem budete mít k dispozici odborníky, kteří vám poskytnou nadstandardní péči. 

Na základě informací z krátkého vstupního dotazníku přichystají nabídku na míru vaší nemovitosti. Jeden ze specialistů vás následně v předem domluveném termínu navštíví, aby si místo zaměřil a provedl prohlídku kvůli budoucí instalaci.

Po odsouhlasení návrhu řešení vám bude poskytnuta nabídka dostupných dotací. Pro rodinné domy se jedná konkrétně o dotaci Nová zelená úsporám, která dokáže urychlit návratnost investice do FVE až o 7 let. Nárok na ni má každý majitel nemovitosti, který nemá žádnou jinou aktivní žádost o vyplacení podpory z NZÚ a užívá daný objekt k trvalému bydlení. Získat můžete až 225 000 Kč. Pokud vám Státní fond životního prostředí žádost zamítne, vyplatí částku v plné výši z vlastních prostředků na váš účet právě Krel Central.

Autor: Krel Central a.s.

V případě firmy nebo jiného objektu jsou k dispozici dotace v těchto čtyřech programech – Národním plánu obnovy (NPO), Modernizačním fondu, Operačním programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) a Operačním programu Životního prostředí (OPŽP). I zde ušetří odborníci z Krel Central majitelům objektů spoustu starostí, jelikož se kromě žádosti o dotace postarají také o kompletní a bezchybnou administraci výběrového řízení, hlídání formalit a lhůt pro zveřejnění, zřízení profilu zadavatele nebo nastavení kvalifikačních kritérií.

Z vaší strany pak následuje pouze schválení cenové nabídky a podpis smlouvy. O vše ostatní se zdarma postará Krel Central. Po vyřízení všech administrativních procesů vám navíc solární elektrárnu nainstalují a připojí do distribuční sítě. Vyplňte už dnes formulář na webu a ušetřete tam, kde ostatní zbytečně utrácejí.