V tomto stylu jde hlavně o hravost a nápaditost. Zapojit do hry můžete vintage prvky, lapače snů, peříčka, makramé příze a etno motivy. Tento polštářek je velmi jednoduchý, levný, přesto vám v bytě udělá velkou parádu. Nebo ho můžete dát někomu pod stromeček.

Co budeme potřebovat:

  • polštář nebo povlak na polštář
  • přízi na makramé
  • tavnou pistoli nebo voděodolné lepidlo na textil
  • nůžky
  • lepicí pásku
  • hřeben

Autor: mobelix.cz

VIDEO: DIY: Jednoduchá podzimní dekorace z šišek

Video
Video se připravuje ...

DIY: Jednoduchá podzimní dekorace z šišek Videoredakce ženských titulů

Postup:

Makramé příze můžeme splétat klasickým způsobem jako cop ze tří pramenů. Pokud máme méně času, vybereme silnější makramé přízi, která dobře vypadá i sama o sobě, a nemusíme ji zaplétat.

Nejprve si promyslíme a vyzkoušíme, jak má vzor na polštářku vypadat. Podle toho, jakou délku bude motiv vyžadovat, si nastříháme přízi.

Autor: mobelix.cz

V případě, že budeme plést šňůry ze tří pramenů, odstřihneme si z příze tři provázky o trochu delší, než bude výsledný vzor. Nakonec z něj totiž vytvoříme ozdobný střapec. Aby se nám makramé copy lépe pletly, začátek copu přilepíme lepicí páskou na stůl. Na začátku zavážeme uzel ve vzdálenosti 5 až 10 cm od začátku pleteného copu.

Autor: mobelix.cz

Když máme cop hotový, ukončíme ho uzlem. Za ním opět necháme 5 až 10 cm nezapletené příze a až potom ustřihneme. Následně oba nezapletené konce rozčešeme. Takto si na náš designový boho polštář připravíme zamýšlený počet copů v požadovaných délkách.

Když už máme všechny šňůry zapletené, připravíme si povlak na polštář a můžeme se pustit do tvorby boho vzoru. Povlak položíme na rovný povrch a z hotových šňůr vytvoříme svůj vlastní motiv (zatím bez lepení).

Autor: mobelix.cz

Delší copy se dají zatočit do efektních „šneků“, případně z nich můžeme udělat několik řad vln. Když jsme s naším vzorem spokojeni, můžeme jednotlivé prameny přilepit lepidlem na textil nebo tavnou pistolí.

Autor: mobelix.cz

Na závěr ještě jednou rozčešeme konce šňůr, aby nám vznikly krásně úhledné boho střapce. V případě, že se nám střapce zdají příliš dlouhé nebo roztřepené, jednoduše je zastřihneme.

 

Fotogalerie
13 fotografií