5 receptů na jarní kanapky, které budou ozdobou každé hostiny
-
Čekáte návštěvu, anebo máte chuť na malou pikantní dobrůtku? Připravte si s námi pár lehoučkých jarních jednohubek, které snadno zvládnete i na poslední chvíli.
Kanapky, jednohubky, chuťovky. Názvů mají spoustu, ale jedno mají společné – snadnou přípravu a skvělou chuť. Máme pro vás hned několik rychlých nápadů na jarní svěží dobroty.
- 1.
Sýrové hrudky
Autor: StockfoodSUROVINY:
- 250 g čerstvého sýra
- 100 g šunky
- 3 lžíce mletých vlašských ořechů
- pár lžic smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý bílý pepř
- půlky vlašských ořechů, pažitka a řeřicha na ozdobení
POSTUP:
V mixéru rozmixujeme sýr s pokrájenou šunkou a smetanou. Do směsi vmícháme mleté ořechy a podle chuti ji osolíme a opepříme. Pak ji rozdělíme do silikonových tvořítek na pralinky a necháme v chladničce ztuhnout. Na talíř rozložíme nať řeřichy a pak na ni opatrně vyklopíme sýrového hrudky. Ozdobíme je půlkami vlašských ořechů a stébly pažitky.
Doba přípravy: 30 minut + odležení
Počet kousků: 20
Cena cca: 120 Kč
- 2.
Rajčátka s tuňákem
Autor: StockfoodSUROVINY:
- 150 g koktejlových rajčat
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 50 g čerstvého sýra
- 100 g rukoly
- 1 hrst řeřichy
- sůl, čerstvě mletý pepř
POSTUP:
Rybí maso necháme okapat na sítku, pak ho smícháme se sýrem a směs dochutíme solí a pepřem. Rajčátkům seřízneme vršek a opatrně lžičkou vydlabeme polovinu dužiny. Každé položíme do stojánku na vejce s několika lístky rukoly a naplníme je tuňákovou pomazánkou. Každé pak přizdobíme čerstvou řeřichou.
Doba přípravy: 20 minut
Počet kousků: 10
Cena cca: 85 Kč
- 3.
Okurkové špalíčky
Autor: StockfoodSUROVINY:
- 2 salátové okurky
- 100 g sýra s modrou plísní
- 1 hrst loupaných mandlí
- 1 hrst loupaných pistácií
POSTUP:
Okurky oloupeme a nakrájíme na menší špalíčky. Lžičkou opatrně vydlabeme část dužiny tak, aby každý špalíček měl dno. Okurky naplníme kousky sýra, mandlemi a pistáciemi.
Doba přípravy: 20 minut
Počet kousků: 12
Cena cca: 120 Kč
- 4.
Srdíčka s tvarohem
Autor: StockfoodSUROVINY:
- 10 plátků celozrnného chleba
- 200 g měkkého tvarohu
- trochu smetany
- čerstvá pažitka
- pár ředkviček
- sůl a pepř
POSTUP:
Tvaroh rozdělíme do dvou misek. Polovinu ochutíme nastrouhanými ředkvičkami, troškou smetany, solí a pepřem, druhou vyšleháme s nasekanou pažitkou, smetanou, solí a pepřem. Z plátků chleba vykrajovátkem vykrojíme srdíčka a každé ozdobíme oběma pomazánkami, kousky ředkviček a pažitkou.
Doba přípravy: 25 minut
Počet kousků: 20
Cena cca: 80 Kč
- 5.
Chřestové rolky
Autor: StockfoodSUROVINY:
- 15 špiček čerstvého zeleného chřestu
- 15 plátků sušené šunky
POSTUP:
Špičky chřestu zblanšírujeme vroucí vodou a pak je necháme v sítu okapat. Potom je postupně zabalíme do tenkých plátků sušené šunky.
Doba přípravy: 20 minut
Počet kousků: 15
Cena cca: 140 Kč
Článek vyšel v časopise Blesk vaše recepty, který zakoupíte v každé trafice. V aktuálním čísle najdete jarní kuchyni podle Honzy Punčocháře nebo recepty na velikonočního beránka.