5 receptů na jarní kanapky, které budou ozdobou každé hostiny

/
  • (iStock)
    2. dubna 2022 ● 06:00

    Čekáte návštěvu, anebo máte chuť na malou pikantní dobrůtku? Připravte si s námi pár lehoučkých jarních jednohubek, které snadno zvládnete i na poslední chvíli.

    Kanapky, jednohubky, chuťovky. Názvů mají spoustu, ale jedno mají společné –⁠ snadnou přípravu a skvělou chuť. Máme pro vás hned několik rychlých nápadů na jarní svěží dobroty.

  • 1.

    Sýrové hrudky

    Autor: Stockfood

    SUROVINY:

    • 250 g čerstvého sýra
    • 100 g šunky 
    • 3 lžíce mletých vlašských ořechů
    • pár lžic smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
    • půlky vlašských ořechů, pažitka a řeřicha na ozdobení

    POSTUP:

    V mixéru rozmixujeme sýr s pokrájenou šunkou a smetanou. Do směsi vmícháme mleté ořechy a podle chuti ji osolíme a opepříme. Pak ji rozdělíme do silikonových tvořítek na pralinky a necháme v chladničce ztuhnout. Na talíř rozložíme nať řeřichy a pak na ni opatrně vyklopíme sýrového hrudky. Ozdobíme je půlkami vlašských ořechů a stébly pažitky.

     

    Doba přípravy: 30 minut + odležení

    Počet kousků: 20

    Cena cca: 120 Kč

     

  • 2.

    Rajčátka s tuňákem

    Autor: Stockfood

    SUROVINY: 

    • 150 g koktejlových rajčat
    • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
    • 50 g čerstvého sýra
    • 100 g rukoly
    • 1 hrst řeřichy
    • sůl, čerstvě mletý pepř

    POSTUP:

    Rybí maso necháme okapat na sítku, pak ho smícháme se sýrem a směs dochutíme solí a pepřem. Rajčátkům seřízneme vršek a opatrně lžičkou vydlabeme polovinu dužiny. Každé položíme do stojánku na vejce s několika lístky rukoly a naplníme je tuňákovou pomazánkou. Každé pak přizdobíme čerstvou řeřichou.

     

    Doba přípravy: 20 minut

    Počet kousků: 10

    Cena cca: 85 Kč

     

  • 3.

    Okurkové špalíčky

    Autor: Stockfood

    SUROVINY:

    • 2 salátové okurky 
    • 100 g sýra s modrou plísní
    • 1 hrst loupaných mandlí
    • 1 hrst loupaných pistácií

    POSTUP:

    Okurky oloupeme a nakrájíme na menší špalíčky. Lžičkou opatrně vydlabeme část dužiny tak, aby každý špalíček měl dno. Okurky naplníme kousky sýra, mandlemi a pistáciemi.

     

    Doba přípravy: 20 minut

    Počet kousků: 12

    Cena cca: 120 Kč

  • 4.

    Srdíčka s tvarohem

     

    Autor: Stockfood

    SUROVINY:

    • 10 plátků celozrnného chleba
    • 200 g měkkého tvarohu
    • trochu smetany
    • čerstvá pažitka
    • pár ředkviček
    • sůl a pepř

    POSTUP:

    Tvaroh rozdělíme do dvou misek. Polovinu ochutíme nastrouhanými ředkvičkami, troškou smetany, solí a pepřem, druhou vyšleháme s nasekanou pažitkou, smetanou, solí a pepřem. Z plátků chleba vykrajovátkem vykrojíme srdíčka a každé ozdobíme oběma pomazánkami, kousky ředkviček a pažitkou.

     

    Doba přípravy: 25 minut

    Počet kousků: 20

    Cena cca: 80 Kč

  • 5.

    Chřestové rolky

    Autor: Stockfood

    SUROVINY: 

    • 15 špiček čerstvého zeleného chřestu
    • 15 plátků sušené šunky

    POSTUP:

    Špičky chřestu zblanšírujeme vroucí vodou a pak je necháme v sítu okapat. Potom je postupně zabalíme do tenkých plátků sušené šunky.

     

    Doba přípravy: 20 minut

    Počet kousků: 15

    Cena cca: 140 Kč

     

    Článek vyšel v časopise Blesk vaše recepty, který zakoupíte v každé trafice. V aktuálním čísle najdete jarní kuchyni podle Honzy Punčocháře nebo recepty na velikonočního beránka.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy