Nic nepozvedne na jaře domov tak jako váza plná čerstvých květů. Na podzim to zase mohou být větvičky s červenými plody nebo sušené květy. Ty se ostatně vracejí do módy a skvěle souzní s interiéry laděnými do trendy tlumených zemitých odstínů. Pokud jste si zamilovali styl boho, pak byste měli do vázy naaranžovat efektní a zajímavé exotické trávy.

Výběr vhodného designu

Výhodou vázy navíc je, že dekorativní funkci plní, i když nemá žádný obsah. Proto byste měli při výběru pečlivě zvážit design a styl, který by měl ladit s ostatním zařízením a doplňky vaší domácnosti.

Fotogalerie
32 fotografií

Vděčné jsou jednoduché vázy skleněné, protože se hodí téměř kamkoli. Vedle nešlápnete ani s keramickou vázou (momentálně nejvíc frčí kamenina), jen pozor na její tvar. Třeba baňatá váza s uchy a úzkým hrdlem se hodí spíše do rustikálního interiéru, severskému interiéru budou slušet kompaktní tvary a případně i geometrické vzory. Strohý minimalismus zase pozvedne umělecky ztvárněná váza s obličejem či pestrobarevným dekorem.

Nabídka váz je opravdu široká. Ať vyznáváte jakýkoli interiérový styl, vybírat budete minimálně z desítek adekvátních kousků. Ať už se rozhodnete pro prostý výrobek za rozumnou cenu nebo berete tuto příležitost jako investici, určitě vám to udělá radost!