Novými květináči můžete v novém roce rychle a snadno osvěžit svůj interiér, zejména pokud máte doma hodně pokojových rostlin. Ne vždy je ale potřeba hned utrácet spoustu peněz za nové věci. Nejprve prozkoumejte, co už doma máte, jestli by se něco mohlo hodit.

Video
Video se připravuje ...

Z obyčejného květináče designový kousek. Stačí pouhých 10 minut Mall.cz

Vysloužilé hrníčky, misky, konvice a další hlubší nádobí vypadá osázené velmi pěkně. Můžete je využít doma, ale také venku na balkoně či na zahradě. Dále zkuste zužitkovat různé materiály, které by jinak končily v tříděném odpadu, jako jsou třeba plastové lahve nebo plechovky. Lahve se dobře zavěšují, plechovky zase snadno natřete a můžete je dozdobit zcela podle své fantazie. Velmi moderní jsou obaly na květiny z textilních materiálů. Háčkované a pletené dodají vaší domácnosti pocit útulnosti. Různé vaky ze silných textilií jsou také oblíbené. Zkuste je ušít třeba ze starých džínů. Vnitřek je třeba vyložit nepropustnou nádobou nebo alespoň vystlat plastovou fólií. Renovovat můžete také staré hliněné květináče. Nejprve je dobře umyjte a usušte. Potom je vhodné nanést několik vrstev bezbarvého akrylového laku proti prosakování vody. Následně je můžete natírat, polepovat mozaikovými kamínky nebo dalšími dekoracemi. Případně zkuste také nátěr tabulovou barvou. Na květináče pak můžete psát křídou.

Jedinečné květináče za výhodné ceny pořídíte také na našem Bazaru Blesk.

Chtěli byste inspiraci na originální květináče a obaly? Pak se podívejte do naší fotogalerie. Najdete tu jak doma vyráběné, tak kupované:

Fotogalerie
13 fotografií

Tento článek vyšel v časopise Blesk Hobby. Časopis zakoupíte na novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v našem iKiosku ZDE