Při vstupu do bytu člověk hned vidí, že jste obklopena andělíčky.

Já je mám ráda a všichni to o mně vědí. Nejen moje rodina, ale i fanoušci, takže když někde zpívám, tak mi je nosí. Já na ně věřím, celý život se jimi ráda obklopuji, udělají mi vždycky radost, a i když je ten andílek malinký, tak si ho tu vystavím.

Bydlíte tu 7 let a před časem vás popadl malý ,,amok“ a vše, co tu bylo, šlo ven a všechno bylo nově. Co to bylo?

To bylo způsobeno tím, že kdykoli jsem přišla do bytu, tak jsem si říkala, že už bych chtěla nějakou změnu. Protože přece jen, bydlím tu nějaký ten rok a už mě to tu přestalo bavit. Rozhodla jsem se, že vyměním skříně, jídelní stůl, poličky, doplňky, vymaluju… A vlastně najednou se mi zase začalo dýchat lépe a myslím, že to tomu bytu prospělo. Měla jsem tu velké skříně, teď jsem zvolila menší, a jak ten prostor není velký, tak mám pocit, že se to sem mnohem víc hodí.

Máte ve skříních neuvěřitelný pořádek. Jste na něj zatížená, nebo pravidelně vyhazujete?

Snažím se být pořádná, ale musím říct, že vždycky naskládám věci a je nějaká část skříně, kde je toho moc, a pak přijde den výbuchu a uklízím, vytřídím věci, které nenosím, protože stejně je neunosím. Asi jako skoro každý pořád v té skříni sahám po stejných věcech. Mám pak ráda ten pocit, že mám přehled, kde co je.

Posíláte ty věci dál?

Ano, mám známou, která má sekáč, něco mi prodá a něco dá buď maminkám s dětmi, nebo do nějaké diakonie.

V jedné ze skříní se ukrývá botník, který vypadá spíš jako výstava bot. Některé se zdají nikdy nenošené.

Ony některé také zatím čekají, až je vynesu -). Ale protože musím pořád přemýšlet nad vystoupeními, co se hodí ke kterým šatům, co ke kostýmku, tak těch bot musím mít víc, takže většinou bot na podpatku mám víc než tenisek, ale zase je kam sáhnout -).

V koupelně není úplně mnoho úložného prostoru, nechybí vám?

No není ho tam moc, ale já nejsem schraňovač věcí, mám tam jen to, co potřebuju, a úplné minimum věcí do zásob, takže mně to stačí. A čím má člověk víc úložného prostoru, tím víc má věcí, které vlastně nepotřebuje.

Prý to, co byste z koupelny opravdu vyhodila, je vana.

To ano, jestli jsem ji použila za minulý rok 2x, tak je to hodně. Mám ráda sprchu, nebaví mě v té vaně ležet, v té teplé vodě, čekat na ty varhánky. Ve sprše se člověk osprchuje a jde. Pohoda. A poslední dobou mě bolelo koleno, jsem po operaci a lození do vany mi nedělalo dobře. Takže sprcháč je podle mě super.

Jediné, na co jste v rámci rekonstrukce a výměny nesáhla, je kuchyně. U té jste někdy litovala, jak vypadá?

Nelitovala. Ta tu byla, už když jsem ten byt kupovala,  je původní a je funkční, je krásná, hodí se sem, upekla jsem toho v ní hodně, ale už má něco za sebou. Její jedinou nevýhodou je malá lednice, takže když je člověk sám, tak v pohodě, když chci pozvat kamarády a něco pro ně připravit, tak to jídlo prostě nemám kam dát. Další drobností jsou chybějící madla, kupovala jsem nějaké úchytky, lepila jsem je tam, ale jinak je to super, stačí mi to.

Máte sbírku parfémů v předsíni, volíte je při odchodu dle nálady?

Dala jsem si to tam schválně, protože většinou na poslední chvíli na sebe něco nastříkám a jdu. Čím jsem starší, tím těžším vůním holduji, už ne žádným slaďárnám. Mně se líbí, když se žena projde a je kolem ní cítit krásný, kvalitní parfém.

Další zajímavé články, tipy na adventní kalendáře i věnce a spoustu další inspirace najdete v aktuálním vydání časopisu Blesk Hobby, které je právě v prodeji. Pořídit si ho můžete i v našem iKiosku.cz!