Holanďan Robert Van Der Linde o sobě rád hovoří jako o „moodmakerovi“ čili tvůrci nálad. Na tomto principu založil svůj přístup ke klientům i navrhování interiérů. Vytváří atmosféru a styl s ohledem na osobnost obyvatel a věří, že je zásadní, aby interiér odrážel duši majitele.

Fotogalerie
11 fotografií

Zakládá si na práci s poctivými přírodními materiály v jejich nejryzejší podobě a také na tom, že své zákazníky musí nejdřív poznat, než jim navrhne vysněný domov. Říká, že jeho cílem je vnést úžas do jejich tváře a dopřát jim pocit splněného přání. „Moje práce spočívá ve vytváření interiérů, které budou mým klientům dělat radost a kde se budou cítit pohodlně ve svém každodenním životě. Všechny mé návrhy a projekty se vždy točí kolem emocí i zkušeností,“ vysvětluje Robert. 

Místo, které chytí za srdce

Když designér navrhoval svůj vlastní dům, velkou výhodou bylo, že se nikoho nemusel ptát. Kdo jiný by ho znal lépe než on sám? Ideální místo pro svůj domov našel tento rodák z Rotterdamu až po dlouhém hledání. Pátral totiž po místě, které by ho chytlo za srdce a zároveň nebylo daleko od jeho dvou dcer, po pozemku v rozumné vzdálenosti od města, kde by mohli jezdit na kole, rybařit a plavit se na lodi… Nakonec je ještě krásnější, než si ho představoval. Krajina kolem přírodního jezera na řece Rotte v rezervaci Rottemeren představuje dokonalé prostředí pro poklidné rodinné bydlení.

Hnědou koženou pohovku do obýváku vyrobila firma patřící Gabriele.
Autor: Living4media

Zimní doupě

Robert vděčí za velkou část své inspirace ostrovu Ibiza, kam často cestuje a kde potkal i svou současnou partnerku Gabriele. „Od první chvíle, kdy jsem tam vstoupil, jsem byl uchvácen. Pro mě to bylo, jako bych konečně našel své útočiště, jako bych přistál na správném místě na zemi,“ rozzáří se při pouhé zmínce o ostrově. Propracovanost se špetkou exotiky i ryzí přírodní materiály a onen nikdy nekončící pocit štěstí a míru jsou přesně tím, co Robert rád vkládá do svých projektů.

Dřevo, kámen, hořící krb a kůže a kožešiny – Robert dům navrhl ve stylu horské chaty.
Autor: Living4media

Co se týká vlastního bydlení, od začátku měl vizi domu, který bude ideálním zimním doupětem. Chtěl vytvořit rustikální interiér s použitím poctivých materiálů: dřevěných stropních trámů bez povrchové úpravy a surového betonu, které doplní chlupaté kožešiny, pohodlný nábytek, měkké plédy a především obrovský krb. To vše se odráží už na fasádě domu, který je ze dřeva a kamene. Na podlaze je použita leštěná cementová stěrka a pod ní je podlahové topení. „Díky tomu je náš dům skvělým místem jak k odpočinku a zábavě, tak k práci. A můžeme tu chodit bosí i v zimě,“ pochvaluje si pán domu.

Jak je možné, že interiér plný tmavých barev působí světlým dojmem? A jakým způsobem Robert do svého domu snadno přenesl atmosféru horské chaty? To a mnohem víc se dočtete v novém lednovém čísle Blesku Bydlení, které je od 21. 12. k dostání na novinových stáncích. Nebo si ho můžete pohodlně a s dopravou zdarma koupit v našem iKiosku.