Vzhledem k válce na Ukrajině a celkové světové situaci asi nikoho nepřekvapí, že hlavním tématem letošní vánoční výzdoby je spojení všech lidí. Heslo letošních Vánoc je We the People (My lidé). Je tedy jedno, jakou máte politickou preferenci, sexuální orientaci nebo národnost.

Fotogalerie
12 fotografií

Hlavní stromek se každoročně umisťuje do Modrého pokoje a je podle tradice od roku 1966 vybírán úředníky z Národního sdružení pro vánoční stromy (NCTA) v Coloradu. Bílý dům zdobí celkem 77 stromků a na výzdobu bylo povoláno 150 dobrovolníků, kteří pracovali zhruba týden, než vznikl konečný výsledek letošní dechberoucí výzdoby. Doplňuje je 25 věnců a více než 83 615 světýlek.

Autor: Profimedia

Vzhledem k tématu rovnosti je v knihovně Bílého domu vystavena kopie Deklarace nezávislosti, která byla vytištěna v roce 1845.

Vzpomínky na blízké

Hala východního křídla je barevně laděna do zelené s červenými akcenty, což má symbolizovat přítomnost zemřelých blízkých. Další připomínkou těch kteří nás opustili, jsou vánoční stromky ozdobené zrcadlovými ozdobami se zlatou hvězdou –⁠ která je symbolem padlých příslušníků armády.

Autor: Profimedia

Vermeilův pokoj zdobí dárky nadměrných rozměrů, které jsou přepásány stuhou. Z nich vykukují repliky domácích mazlíčků rodiny Bidenových –⁠ německého ovčáka Commandera a kočky Willow.

V duchu tradice

Autor: Profimedia

Výzdoba nese i rodinnou tradici Bidenových –⁠ ve Státní jídelně visí punčochy se jmény rodinných příslušníků, které se plní pomeranči. Tuto tradici do rodiny údajně přinesla babička první dámy.

První dáma Jill Biden si letos s výzdobou pohrála a opravdu se jí povedla.
Autor: Profimedia

Velký výběr vánočních dekorací za skvělé ceny najdete na našem Bazaru Blesk.