Video
Video se připravuje ...

Světelný park ve Žlutých lázních stojí za návštěvu Věra Exnerová

Světelná instalace s názvem Světla vyprávějí v pražských Žlutých lázních láká na 311 světelných instalací, na kterých svítí 400 tisíc úsporných led diodových žárovek díky 40 tisícům metrů kabelů. Ty vás přenesou do kouzelného kraje plného zvířat z českých lesů a parků. K vidění jsou koloušci, holuby, rackové, orel či labutě, které se navíc předvedou i s animací za doprovodu úryvku Smetanovy skladby Má vlast. Nechybí ani výjevy z pražských ulic.

Samozřejmostí je svařák, horká čokoláda, nebo možnost opékání buřtů nad ohněm. Teple se oblečte, protože kochání vám zabere minimálně hodinu. Klidně s sebou vemte své čtyřnohé mazlíčky. Pohádková světelná procházka je dog friendly.

Fotogalerie
20 fotografií

Po letech ochromeného života chceme i v této době, kdy není situace jednoduchá otevřít Žluté lázně v zimě. Nabízíme návštěvníkům areálu krásnou procházku vánočním příběhem na břehu Vltavy v úchvatných svátečních kulisách,“ upřesňuje Libor Votruba, jednatel společnosti Taiko, provozovatele areálu Žluté lázně.

Energetická spotřeba

Vánoční park ve Žlutých lázních má spotřebu 8 kW na hodinu. Spotřeba elektřiny tak na jeden otevírací den vyjde zhruba na 200 korun.

Spotřeba světelné expozice s ohledem na maximálně úsporné led diody a použití nízkovoltových systémů je poměrně zanedbatelná. Důsledky nesystémového přístupu mohou být mnohem nákladnější. Nelze opominout symbolickou rovinu – zejména v takové době, v jaké žijeme. Světlo proti tmě, proti tmě všeho druhu,“ říká Eva Poláčková, jednatelka společnosti DECOLED s.r.o.

Ve žlutých lázních je k vidění vánoční světelná instalace Světla vyprávějí
Autor: Blesk:David Malik

Součástí parku je také naučná stezka především pro děti s vánočním kvízem o hodnotné ceny, která je připravená v rámci platformy iHřiště a vede celou expozicí. V době adventu mohou návštěvníci přijít také na doprovodný vánoční program a do Žlutých lázní bude jezdit svátečně vyzdobená tramvaj.

Vánoční park můžete navštívit denně až do konce roku od 16 do 20 hodin, vstupenky je možné koupit na místě i online. Více informací najdete na www.zlutelazne.cz.