Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejkrásnější dekorace do vázy. Inspirujte se sezonou i aktuálními trendy

/
  • Pampová tráva je absolutní hit letošního roku.
    Pampová tráva je absolutní hit letošního roku. (Butlers)
    16. června 2022 ● 06:00

    Rádi byste oživili své bydlení zajímavým aranžmá, ale marně hledáte inspiraci? Vybrali jsme pro vás sedm nejžhavějších tipů a trendů do vázy.

    Květinové dekorace nám dělají v interiéru velkou službu. Dodají našemu domovu nezaměnitelný půvab a živé kouzlo. Zejména teď v létě máme mnoho možností, jaké druhy květin a květinová aranžmá si dopřát. Některé trendy se s námi táhnou již několik let, jiné se objevily poměrně nedávno. A pokud se budete držet tradice, také nešlápnete vedle. Co vše si můžete do vázy naaranžovat?

  • 1.

    Pampová tráva

    Autor: Butlers

    Absolutní hit posledního roku. Přichází spolu s trendem přírodního ladění interiéru, zemitých tónů a boho stylu. Trávy můžete aranžovat samostatně v minimalistickém duchu, nebo je naopak propojit do bohatých trvanlivých svazků společně s dalšími suchými rostlinnými dekoracemi, jako jsou zralé makovice, zajímavé větve nebo sušené drobnokvěté rostliny. Skvěle se vyjímají ve váze z terakoty, přírodní keramiky nebo ve vázách se skandinávským designem.

  • 2.

    Eukalyptus jako doplňující prvek

    Autor: Fig & Bloom

    Tuhle větvičku zná důvěrně každý, kdo v posledních letech bedlivě sledoval interiérové či floristické trendy. Stojí za ním obliba severského designu, pro jehož minimalistická i bohatá květinová aranžmá je typický jako doplňková rostlina. Dá se použít i do sušených kytic a je oblíbený pro své kulaté lístky i půvabnou zelenostříbrnou barvu. Možnosti jeho zapojení jsou široké. Může být hlavným zeleným prvkem, nebo naopak jako šperk zdobit ve skromném množství.

  • 3.

    Pivoňky

    Autor: Joom

    Jsou jednoznačně květinou měsíce června, aby je v průběhu léta vystřídaly hortenzie. Ať už máte rádi skandinávský styl, nebo fandíte spíše rustikálnímu bydlení, s pivoňkami nešlápnete vedle. Jejich plné květenství jakoby symbolizovalo blahobyt a nadčasovou krásu. Zpravidla se používají pro jednodruhové kytice bez dalších doplňujících rostlin, což umožňuje vyniknout naplno jejich půvabu.

     

    Do skandinávsky ladéného interiéru je zvolte v bohaté kytici a jednobarevné keramické váze. Venkovským interiérům bude slušet pár kousků v druhově pestřejší a rozcuchanější kytici aranžované do vázy z broušeného skla nebo hliněném malovaném džbánku.

  • 4.

    Luční kvítí

    Autor: iStock

    Luční kvítí mělo svůj půvab vždy, ale plnohodnotnou součástí moderního bydlení se stalo spolu s trendem vintage stylu, a to jak v interiéru, tak v oblasti svatebního designu. Tyto květy jsou blízké zejména těm, kdo v rámci životního stylu řeší dopad svého chování na životní prostředí. Takoví lidé obvykle odmítají květiny z běžných květinových řetězčů, u nichž málokdy znají původ či způsob pěstování.

     

    Luční kvítí přitom nabízí pestrou škálu květů a barev, takže z něho získáte velmi rozmanité výsledky. Můžete použít jako základ zajímavá travní květenství a kvítka zvolit jen jako třešinku na dortu. Nebo si sestavit bohatou kytici plnou barev.

  • 5.

    Monochromatické ladění

    Autor: Jill Wejman

    Jde ruku v ruce s aktuálním trendem monochromatického ladění interiéru. V současnosti je populární především béžová a zemité tóny, v tomto duchu se ladí i kytice. Obsahují nejrůznější tóny hnědé, růžové, béžové až po krémovou. Tento přístup však můžete zvolit i u modré nebo červené. Záleží jen na vašem vkusu a zařízení vašeho domova.

  • 6.

    Sušené květy

    Autor: Möbelix

    Můžete se s nimi setkat zejména v rámci už zmíněného vintage či boho stylu. Bez obav je ale můžete naaranžovat do rustikálního bydlení. Půvabem těchto květů je, že nikdy nevadnou, nevýhodou, že jsou to tak trochu lapače prachu. Nicméně jsou skvělým doplňkem interiéru laděného dle aktuálních trendů do zemitých tónů. Nejčastěji kombinují sušené květy růží s různými dekorativními travinami. Hodí se do skleněné vázy opletené proutím nebo slámou.

  • 7.

    Palmové listy

    Autor: H&M Home

    Jejich možnosti jsou velmi variabilní. Lze je použít v hlavní roli (hodí se zejména do moderního a minimalistického bydlení nebo k bydlení ve stylu urban jungle), jako pozadí živých květů nebo v sušené podobě do suchý kytic. Záleží jen na vašich požadavcích. V současnosti jsou asi nejoblíbenější listy monstery, které mají nezaměnitelný tvar a imponují svou velikostí. Zkuste jimi oživit třeba interiér laděný do béžové a černé.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy